FINANCIEEL.com

Ambtenaren nemen illegale afslankpillen in beslag, waarschuwen voor gevolgen voor de gezondheid

Ambtenaren nemen illegale afslankpillen in beslag, waarschuwen voor gevolgen voor de gezondheid

Foto: NWVA

De Onderzoeksraad voor Productveiligheid heeft een partij van 8.000 illegale afslankpillen in beslag genomen, waaronder de verboden drug amfetamine.

De pillen zijn gevonden tijdens een gerichte actie waarbij invallen zijn gedaan in drie woningen en twee bedrijfspanden, aldus de NVWA in een stelling.

De meeste pillen werden gevonden op het bedrijfsterrein in Haarlem, waaronder 27 pakjes met het merk Iomax en klaar voor verkoop. De eigenaar van het pand is aangehouden op verdenking van illegale drugshandel.

In Rotterdam zijn twee mensen aangehouden, onder wie een die vorig jaar is opgepakt voor het verkopen van illegale afslankpillen. Ambtenaren namen daar 1.800 Iomax-capsules plus een hoeveelheid anabole steroïden in beslag.

Afslankpillen zoals Iomax, wat geen officiële naam is, kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, waaronder hartkloppingen, pijn op de borst, misselijkheid en paranoia, aldus de NVWA. De illegale pillen worden online verkocht als “vetverbranders”.

Volgens naar het ADzijn meerdere mensen in het ziekenhuis opgenomen na het innemen van de pillen.

“Het lijkt erop dat mensen aan de keukentafel poeders mengen en de capsules vullen”, zegt NVWA-woordvoerder Lex Benden tegen de krant. “Je hebt geen idee wat je koopt en het afval is onhygiënisch en gevaarlijk.”

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Dutch News-service niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij berichten over zaken waarvan u ons vertelt dat ze er toe doen en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert