FINANCIEEL.com

Albert Heijn zegt dat “oplopende agressie” aanleiding was voor een messenverbod

Albert Heijn zegt dat “oplopende agressie” aanleiding was voor een messenverbod

Foto: Depositphotos.com

Albert Heijn stopt vanaf eind deze week met de verkoop van messen in zijn supermarkten vanwege “toenemende agressie in de samenleving”, bevestigt een woordvoerster van het bedrijf.

A wettelijk kader een verbod op het dragen van messen door minderjarigen zit nog in de pijplijn en tot die tijd hebben winkels die messen verkopen, zoals Ikea, Action, Hema en Xenos toegezegd geen messen te verkopen aan jongeren onder de 16 jaar.

Mesgerelateerde criminaliteit onder tieners neemt toe. In 2022 resulteerden zo’n 67 mesgerelateerde incidenten waarbij minderjarigen betrokken waren in 10 doden, een analyse van politiecijfers die het ANP liet zien.

Het jaar ervoor vonden bijna 50 incidenten plaats, waarbij drie doden vielen. In de afgelopen vier jaar zijn in totaal 228 steekpartijen waarbij jongeren onder de 16 betrokken waren geregistreerd, waarvan de meeste in Rotterdam.

De supermarkt wil niet zeggen of het besluit om alle messen te verbieden verband houdt met de steken van een van haar medewerkers in juni.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Dutch News-service niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij berichten over zaken waarvan u ons vertelt dat ze er toe doen en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert