FINANCIEEL.com

Aantal als ‘zeer zwak’ beoordeelde scholen steeg afgelopen jaar: Trouw

Aantal als ‘zeer zwak’ beoordeelde scholen steeg afgelopen jaar: Trouw

Staan frequente tests gelijk aan een goede opleiding? Foto: Depositphotos.com

Het aantal scholen dat door inspecties als “zeer zwak” wordt beoordeeld, is het afgelopen jaar gestegen van 13 naar 39. trouw.

De krant meldt dat er met name in het basisonderwijs zorgen zijn over de kwaliteit en dat inspecteurs hun bezoeken hebben opgevoerd.

Normaal gesproken zijn er zo’n 100 bezoeken aan zo’n 6.545 door de staat gefinancierde basisscholen, maar vorig jaar waren dat er 250, mede op basis van meldingen van zorgen en een ‘risicoanalyse’.

Dat suggereerde een internationaal onderzoek in mei lezing de norm onder basisschoolkinderen in Nederland is sterk gedaald en kinderen lezen minder graag.

Inspecteurs riepen op actie om een ​​daling van de lees- en rekennormen vorig jaar te stoppen, en er zijn zorgen geuit over de impact van thuisonderwijs tijdens de pandemie, met name voor kwetsbare groepen.

Herhaald onderzoek van campagnegroepen en organisaties, waaronder de CPB En SER suggereert dat het Nederlandse onderwijssysteem, dat selecteert op 11-jarige leeftijd, toeneemt ongelijkheid kansen in het algemeen. Enkele deskundigen geloven een door de overheid opgelegd systeem om de prestaties van leerlingen vanaf de leeftijd van zes jaar bij te houden, vergroot eenvoudigweg het aantal tests in plaats van educatieve doelen te ondersteunen.

Andere onderzoeken laten zien stress levels aantal van ’s werelds gelukkigste kinderen is de afgelopen jaren dramatisch toegenomen, en vorige week werd geoordeeld dat Nederland was gedaald van 4e tot 20e plaats in een wereld rangschikking over het respecteren van kinderrechten.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Dutch News-service niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij berichten over zaken waarvan u ons vertelt dat ze er toe doen en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert