U hebt geen rekenmachine nodig om te weten dat u te veel schulden heeft

Hypotheekverstrekkers gebruiken uw schuld / inkomensratio om te beslissen of u te veel schulden heeft. Als uw ratio een bepaald niveau overschrijdt, betekent dit dat u een groot deel van uw maandelijks inkomen uitgeeft aan schuldbetalingen. U kunt de verhouding ook gebruiken, zelfs als u geen lening probeert te krijgen, om erachter te komen of u te veel schulden heeft. Je hebt echter geen berekening nodig. Er zijn verschillende andere signalen die u laten weten dat u te veel schulden heeft.

Je voelt je altijd brak. Als je constant het gevoel hebt dat je geen geld hebt, zelfs als je net betaald bent, is de kans groot dat je te veel schulden hebt. Let op waar je geld aan uitgeeft. Wanneer u veel cheques uitschrijft om creditcard- en leningbetalingen te dekken, heeft u waarschijnlijk meer schulden dan u aankunt. Om uit de schulden te komen, moet je natuurlijk nog meer geld uitgeven aan schulden, dus het brak gevoel kan nog een tijdje bij je blijven.

U kunt alleen de minimale betalingen op uw schuld betalen. Als je niet genoeg geld hebt om je saldo elke maand volledig te betalen, heb je te veel schulden. Als u het zich nauwelijks kunt veroorloven om de minimale betaling te doen, dan is uw schuld waarschijnlijk erger dan u denkt. De minimale betaling is het minste bedrag dat u op uw schuld kunt betalen en een boete vermijdt, dus als u uw minimale betaling mist, krijgt u te maken met boetes. Voer geen creditcardbetalingen meer uit als uw huidige minima hoger zijn dan u zich kunt veroorloven.

Uw schuld is meer dan u aan spaargeld heeft. Met (niet-pensioen)geld op uw spaarrekening kunt u op elk moment uw schuld kwijtschelden. Als het totale bedrag van uw schuld echter groter is dan het bedrag van uw spaargeld, heeft u te veel schulden. Als u niet weet hoeveel schulden u heeft, heeft u er waarschijnlijk te veel van en op te veel verschillende plaatsen. Neem de tijd om uw schulden op te schrijven en bereken het totale bedrag dat u heeft, zodat u op de hoogte bent van uw schuld.

Je maakt je zorgen en bent gestrest over je schuldbetalingen. Zodra schulden je beginnen te belasten, heb je er teveel van. Stress kan leiden tot andere gezondheidsgerelateerde problemen, zoals hoofdpijn, spijsverteringsproblemen en zelfs hoge bloeddruk. Verlicht de stress van uw schulden door een plan te bedenken om van uw schuld af te komen. Dat plan kan het aflossen van uw schuld omvatten, het consolideren met een lening met een lage rentevoet of het regelen met uw schuldeisers. Overweeg elke optie voor schuldverlichting zorgvuldig en kies degene die het beste bij uw financiën past.

Uw creditcards zijn opgebruikt. Het goede van een creditcard is dat je geen nieuwe creditcardaankopen kunt doen en jezelf verder in de schulden kunt steken. Het is natuurlijk ook een grote rode vlag dat je teveel schulden hebt. Gemaximaliseerde creditcards zijn uw teken om te stoppen met het creëren van nieuwe schulden. Ga geen nieuwe creditcard halen. In plaats daarvan moet u zich concentreren op het afbetalen van die creditcardsaldi en het creëren van nieuwe gewoonten die u niet opnieuw tot maximale kaarten zullen leiden.