Twee manieren om passief te investeren in onroerend goed en een hoog rendement te behalen

Voordat we beginnen met het bespreken van de twee manieren om passief te beleggen in onroerend goed en een hoog rendement te behalen op het geld dat u investeert, wil ik erkennen dat als u moet ingrijpen en uw investering moet beschermen, het een actieve investering kan worden voor u (of het team dat u mogelijk inhuurt). Ook moet de selectie van de investering vooraf een actief proces zijn. Als ik deze twee mogelijke actieve rollen buiten beschouwing laat, zou ik dit echter als een passieve investeringsstrategie in onroerend goed beschouwen. Laten we met die volledige openbaarmaking doorgaan met onze bespreking van de twee manieren om passief te beleggen.

Ten eerste kunt u een particuliere geldschieter worden.

Particuliere kredietverstrekkers lenen meestal geld dat is gedekt door een bepaald onroerend goed. Ze verdienen een rendement op het geld dat ze investeren. Betalingsregelingen kunnen variëren van maandelijkse betalingen, tot driemaandelijkse betalingen, tot jaarlijkse betalingen en zelfs tot forfaitaire betalingen wanneer het onroerend goed wordt verkocht. U kunt voor deze betalingen alleen rentebetalingen ontvangen, waarbij de volledige hoofdsom aan het einde van de beleggingsperiode moet worden betaald. Of de overeenkomst kan rente en een deel van de hoofdsom bevatten, zodat in de loop van de tijd het volledige saldo van de lening wordt afbetaald, zoals meer conventionele, afgeschreven leningen.

Wanneer u een geldschieter op het onroerend goed wordt, ontvangt u doorgaans een vast bedrag aan rente over het geld dat u leent en maakt u geen deel uit van de winst die in de deal wordt geproduceerd. Als u een te eenvoudig voorbeeld gebruikt, waarbij alle transactiekosten buiten beschouwing worden gelaten, zou u, als de lening een jaar duurde en u $ 100.000 had geleend tegen 8% per jaar, $ 8.000 kunnen verdienen met die investering.

Ten tweede kunt u vermogenspartner worden.

In plaats van geld te lenen dat door het onroerend goed is gedekt, wilt u misschien een professionele vastgoedinvesteerder zoeken en een overeenkomst sluiten over hoe u de deal kunt sluiten. Mogelijk verstrekt u het geld en/of krediet om het onroerend goed te kopen en is de vastgoedbelegger verantwoordelijk voor het activiteitsgedeelte van de regeling.

Met dit type belegging kunt u in sommige gevallen rente ontvangen over het geld dat u in de deal hebt gestoken, evenals een deel van de winst. Of misschien ontvangt u gewoon een deel van de winst van de deal.

Wederom een ​​versimpeld voorbeeld zonder transactiekosten en andere kosten, als je $ 100.000 leende in ruil voor de helft van de winst op de deal en de deal duurde een jaar van begin tot eind, maar de winst op de deal was, na alle kosten, $ 30.000, u zou $ 15.000 kunnen verdienen met de deal en de vastgoedbelegger zou ook $ 15.000 ontvangen.

Het structureren van win-win-deals zoals deze is leuk en kan zeer lonend zijn als het correct wordt gedaan. Er zijn bijna onbeperkte manieren om ze te structureren, afhankelijk van de behoeften van de betrokkenen. Sommige kredietverstrekkers willen misschien een maandelijks inkomen. Anderen willen misschien de kapitaalgroei maximaliseren. Sommige vastgoedinvesteerders hebben mogelijk kosten van levensonderhoud nodig terwijl ze de tijd investeren om het project te beheren; anderen hebben daar misschien alternatieve bronnen voor. Een deel van wat het proces van het structureren van deze leuk maakt, is het vinden van oplossingen die echt win-win zijn voor alle betrokkenen.