Snelheidslimiet op Haringvlietbrug verlaagd naar 50 km/u

By Jernst van Waal

[

Foto: Depositphotos

Om trillingen te verminderen is op de Haringvlietbrug op de A29 ten zuiden van Rotterdam een ​​snelheidslimiet van 50 km/u ingesteld.

Totdat renovatie van de brug in 2023 plaatsvindt, meldt NOS, moet de snelheidslimiet worden gehalveerd om trillingen te stoppen in 210 aluminium platen aan de onderkant.

In 2017 raakten zo’n 20 auto’s beschadigd toen een metalen deel van de brug losraakte.

De brug is een belangrijke verkeersverbinding tussen Rotterdam en Antwerpen, wordt gebruikt door zo’n 65.000 voertuigen per dag, en kan ook worden verhoogd zodat tall ships kunnen passeren.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Financieel.com