Overijssel en Friesland kleuren rood op ECDC coronavirus risicokaart

By Jernst van Waal

[

Afbeelding: Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding.

Twee Nederlandse provincies hebben hun coronavirusrisiconiveau op de wekelijkse kaart van de Europese Unie laten opwaarderen nadat het aantal gevallen was toegenomen.

Overijssel en Friesland schakelden over van geel naar rood, wat een hoog risico betekende, en voegden zich bij Noord- en Zuid-Holland en Flevoland. Utrecht kwam net onder de drempel voor de rode zone en zou volgende week mee kunnen doen als positieve testen blijven toenemen.

Het is de eerste keer sinds juli dat Nederlandse provincies als een hoger risico worden beoordeeld, toen het besluit van de regering om de regels voor nachtclubs te versoepelen een golf van infecties veroorzaakte.

De kaart, wekelijks bijgewerkt door het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC), wordt door EU-landen gebruikt om hun regels voor internationaal reizen vast te stellen.

In juli classificeerde Duitsland Nederland kort als een ‘hoog risico’-gebied en verplichtte Nederlanders de grens over te steken om een ​​negatief testresultaat voor het coronavirus te overleggen.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl bedankt alle gulle lezers die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Financieel.com