Top vier hypotheekfouten

Met de rentetarieven die nu op een historisch dieptepunt staan, zijn veel Amerikanen op zoek naar het kopen van hun eerste huis. Een hypotheek aanvragen terwijl de tarieven nog laag zijn, is een geweldige manier om geld te besparen, maar vier simpele fouten kunnen leiden tot duizenden verloren dollars. Deze vier veelvoorkomende fouten en hoe u ze kunt oplossen, zijn:

1. Automatisch de laagste rente kiezen – Veel huiseigenaren kiezen gewoon de laagste rente. De laagste rente is echter niet altijd de beste deal. Veel kredietverstrekkers bieden lagere rentetarieven; ze kunnen echter ook 2% -3% van de volledige lening in rekening brengen om in aanmerking te komen voor het lage geadverteerde tarief. Dat betekent dat u $ 2.000 – $ 5.000 of meer zou kunnen betalen voor het lagere tarief, bovenop het betalen van de commissie van de geldschieter. Bij herfinanciering is het net zo belangrijk om te kijken naar de totale kosten van herfinanciering, en niet alleen naar een lagere rente. Sommige kredietverstrekkers hebben u niet in gedachten en willen alleen hun commissies doen. Zorg ervoor dat uw geldschieter bereid is om al uw vragen te beantwoorden. Een gekwalificeerde kredietverstrekker wil u de beste lening geven en zal ervoor zorgen dat herfinanciering geschikt voor u is.

2. Geen rekening houden met sluitingskosten – Op de sluitingsdag van uw nieuwe woning zijn er sluitingskosten. Er wordt van u verwacht dat u een cheque uitschrijft voor geldschieters, advocatenhonoraria, belastingen, eigendomsverzekeringen, huiseigenarenverzekeringen en hypotheekpunten. Helaas kunnen deze kosten oplopen van 2% tot 7% ​​van de aankoopprijs van het huis. De beste manier om een ​​schatting voor de afsluiting te krijgen, is te goeder trouw een schatting van uw geldschieter en om dat bedrag contant of op spaargeld beschikbaar te hebben tot de afsluiting. Het is ook een goed idee om drie maanden van de kosten van levensonderhoud opzij te zetten om comfortabel te leven als je naar je nieuwe huis verhuist.

3. Te veel geld lenen – Veel eigenaren van een huis die voor het eerst de grootste lening afsluiten die hun budget aankan, in de veronderstelling dat hun loon met het verstrijken van de tijd zal stijgen, waardoor de lening gemakkelijker te betalen is. Veel mensen houden geen rekening met de hoge kosten van nutsvoorzieningen en extra huiseigenarenverzekeringen als gevolg van het eigenwoningbezit. Veel geldschieters laten leners bijna altijd te veel lenen omdat ze weten dat de geldschieters vakanties zullen annuleren en andere dingen zullen opofferen voordat ze hun hypotheek niet meer kunnen betalen. Leen dus nooit boven uw budget en houd altijd in gedachten wat u zich in het slechtste geval kunt veroorloven.

4. Niet vooraf goedgekeurd worden voor een lening – Veel mensen realiseren zich niet hoeveel invloed ze hebben als ze vooraf zijn goedgekeurd voor een lening. Preapproval is een kredietverstrekker die u vertelt hoe groot een lening is die u kunt afsluiten op basis van salaris, schulden, aanbetalingen, belastingaangiften, loonstrookjes en andere financiële informatie. Aanbiedingen die worden gedaan door woningzoekenden met een vooraf goedgekeurde lening die klaar is om te gaan, wegen zwaarder dan aanbiedingen die geen vooraf goedgekeurde lening hebben.

Door deze vier eenvoudige richtlijnen te volgen en verschillende hypotheekopties te onderzoeken, bent u goed op weg om uw perfecte lening te vinden.