Top 10 feiten en informatie over leningen

1. Wat is een financieringslening?

Een financieringslening is eigenlijk elk type lening waarbij u geld leent. U kunt een beveiligde persoonlijke lening, een ongedekte persoonlijke lening, een hypotheek of een kredietlijn krijgen om u het geld te geven dat u om verschillende redenen nodig heeft. De leningen hebben verschillende terugbetalingsvoorwaarden en verschillende rentevoeten voor terugbetaling.

2. Kan een zakelijke lening worden beschouwd als een financieringslening?

Een zakelijke lening is de meest voorkomende financieringsvorm. Dit geeft u startkapitaal voor het bedrijf en stelt u in staat een gebouw of apparatuur te kopen die u mogelijk nodig heeft om u te helpen met uw bedrijf. Wanneer u een zakelijke lening aanvraagt, moet u een ondernemingsplan hebben.

3. Waarom is een beveiligde financieringslening gemakkelijker te krijgen?

Een beveiligde lening betekent dat u een of andere soort activa heeft die de geldschieter kan nemen en verkopen als u de lening niet nakomt. Wanneer de lening is beveiligd, betekent dit dat de geldschieter minder risico heeft om het geld dat u leent niet terug te krijgen, omdat u er ook belang bij heeft ervoor te zorgen dat u de maandelijkse betalingen doet.

4. Kan ik een financieringslening krijgen met een slecht krediet?

Ja, u kunt nog steeds een financieringslening krijgen met een slecht krediet, vooral als u op zoek bent naar een beveiligde lening. De geldschieter zal naar alle facetten van uw kredietgeschiedenis kijken en het kan zijn dat u enkele van de negatieve punten moet uitleggen die hebben geleid tot uw slechte kredietwaardigheid. Bovendien kunnen kredietverstrekkers ook een hogere rente in rekening brengen voor mensen met een slecht krediet.

5. Kan ik betalingsbescherming krijgen met een financieringslening?

Betalingsbescherming is een optionele verzekering die u kunt afsluiten bij het afsluiten van een financieringslening. Dit is een verzekering die uw maandelijkse betalingen voor u doet bij ziekte waarbij u geen inkomen heeft. Voor deze verzekering moet u wel premie betalen in combinatie met uw reguliere uitkeringen.

6. Wat is het voordeel van automatische incasso?

Als je de geldverstrekker de maandelijkse betaling automatisch van je bankrekening laat afschrijven, weet je zeker dat je betaling altijd op tijd wordt gedaan. Veel kredietverstrekkers rekenen een boete voor te late betaling wanneer u de betaling niet op tijd binnen heeft. Met automatische incasso kunt u ook veel gemakkelijker voor de maand budgetteren.

7. Kan ik een betalingsonderbreking krijgen met een financieringslening?

Veel kredietverstrekkers belonen hun klanten voor het op tijd betalen door ze één keer per jaar een pauze te geven waar ze een maandelijkse betaling kunnen missen, zoals met Kerstmis of in de zomer. Als u gebruik maakt van dit aanbod, moet u wel weten dat de rente over het saldo nog loopt, zodat u de volgende maand meer rente betaalt over de betaling.

8. Wat zijn uitstel van betaling voor een financieringslening?

Het uitstel van betaling houdt in dat kredietverstrekkers u een pauze gunnen vanaf het moment dat u de lening aangaat tot het moment dat u de eerste betaling moet doen. Meestal hoeft u pas de volgende maand te betalen. De vervaldatum is meestal de datum van de maand waarin u de lening aanging.

9. Hoe is Regel 78 van toepassing op het financieren van leningen?

Regel 78 is van toepassing op leningen die u voor mei 2005 hebt afgesloten. Dit is de methode waarmee sommige kredietverstrekkers het aflossingsschema opstellen. Het berekent het bedrag aan rente dat u over de looptijd van de lening zou terugbetalen en het betekent dat het niet gelijkmatig over de looptijd wordt gespreid. Onder deze regel betaal je aan het begin van de looptijd meer rente en aan het einde minder, zodat de geldverstrekkers wel het geld uit de rente halen.

10. Welke invloed heeft het JKP op de terugbetaling van een financieringslening?

Het JKP is het jaarlijkse percentage dat in rekening wordt gebracht als de kosten van het lenen. Dit is het bedrag dat de kredietverstrekker u in rekening brengt voor het lenen van het geld. Het wordt berekend volgens de huidige marktomstandigheden en verschillende kredietnemers kunnen in aanmerking komen voor verschillende rentetarieven. Als u een uitstekende kredietwaardigheid heeft, is de kans groot dat u een lagere rente krijgt dan iemand met een slechte kredietwaardigheid. Gedekte leningen hebben ook een lagere rente dan ongedekte leningen.