Titelleningen: hoe werken ze?

Kortom, een titellening is een type kortlopende lening met een hogere rente. Hiervoor dient u uw auto als onderpand aan te bieden. Dus als je geen indrukwekkende kredietwaardigheid hebt, maar toch een lening wilt afsluiten, raden we je aan een titellening te overwegen. In dit artikel laten we je kennismaken met dit concept. Lees verder om meer te weten te komen.

Wat is een titellening?

Allereerst kunt u met dit type lening uw voertuig als onderpand verpanden. Als u de lening niet op tijd terugbetaalt, kan de geldverstrekker uw auto van u afnemen. Meestal zijn deze leningen van korte duur en moet u een hoger bedrag aan rente betalen.

Dus als u een slechte kredietwaardigheid heeft, heeft u nog steeds een geweldige kans om in aanmerking te komen voor de lening. De meeste kredietverstrekkers zullen niet eens rekening houden met uw kredietwaardigheid en geschiedenis.

Hoe werkt het?

Allereerst moet u een geldschieter vinden die titelleningen aanbiedt. Zolang u een voertuig heeft dat op uw naam staat, komt u mogelijk in aanmerking voor deze service. Voordat u uw aanvraag indient, moet uw geldschieter mogelijk uw auto, uw rijbewijs en eigendomsbewijs zien.

Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u het geleende geld door overhandiging van uw autotitel. Hoewel de leningsvoorwaarden door de geldschieter worden bepaald, hebben de meeste titelleningen een looptijd van 30 dagen.

Met andere woorden, zodra de uitleentermijn afloopt, betaalt u één afkoopsom terug. U betaalt de hoofdsom plus alle kosten en rente terug. De meeste van deze kredietverstrekkers rekenen een vergoeding van 25% per maand van het geleende bedrag.

Dit is de reden waarom titelleningen niet voor iedereen geschikt zijn. Als u uw lening niet op tijd betaalt, weet dan dat u de toegang tot uw auto verliest. Als je dit type lening wilt afsluiten, zorg er dan voor dat je op tijd kunt betalen. U wilt immers niet het risico lopen de toegang tot uw favoriete auto kwijt te raken.

Het maximale leenbedrag

Wat uw leninglimiet betreft, deze zal tussen 25% en 55% van de prijs van uw voertuig liggen. De geldverstrekker zal uw auto nader bekijken om een ​​schatting van de waarde te krijgen. Het geleende bedrag misschien $ 10.000 of meer. In de meeste gevallen is het minder dan $ 10,00, maar sommige mensen lenen meer om aan hun behoeften te voldoen.

Volgens de rapporten die zijn vrijgegeven door het Consumer Financial Protection Bureau, betaalt 1 op de 5 kredietnemers van titelleningen hun leningen niet terug en verliest ze de toegang tot hun voertuigen. Meestal sluiten ze meer leningen af ​​om hun eerdere leningen af ​​te dekken.

Om een ​​lang verhaal kort te maken, dit was een inleiding tot titelleningen. Als u dit type lening wilt afsluiten, raden wij u aan om de informatie in dit artikel in overweging te nemen. Dit zal u helpen een weloverwogen beslissing te nemen.