Tips voor het verkopen van hypotheken

Een goede verkoopbrief voor hypotheken die leads genereert uit een koude lijst of nieuwe klanten genereert uit uw oude klantenlijst, is 1000 keer zijn gewicht in goud waard.

Stel dat u een lijst heeft met 50 klanten en 50 leads die u niet heeft geconverteerd. Als u één brief verstuurt voor slechts 0,42 dollar, en $ 100 voor afdrukken. Dat is slechts $ 142 aan totale kosten voor een basishypotheekverkoopbrief.

Een nieuwe lening kan enkele duizenden dollars aan commissie opleveren. Als u slechts één nieuwe lening krijgt van een hypotheekverkoopbrief, zult u winstgevend zijn (ervan uitgaande dat u niet naar een enorme lijst mailt).

Daarom is het belangrijk om een ​​effectieve verkoopbrief voor hypotheken te maken om uw inspanningen voor het genereren van leads te maximaliseren.

De sleutel is om een ​​effectieve hypotheekverkoopbrief te schrijven die mensen lezen en erop reageren. De meeste hypotheekmakelaars kennen de kracht van effectief schrijven niet en vertrouwen op hype en bedrog in hun brieven.

Het goede nieuws is dat je je brief niet hoeft op te blazen, en dat je niet hoeft te vertrouwen op trucs zoals de oude ‘nep-uitziende check in the window’-brief (dit werkt trouwens wel, maar alleen als je doe het zonder de ontvanger voor de gek te houden).

Als u leads en verwijzingen wilt, zijn hier de drie belangrijkste onderdelen van een succesvolle hypotheekverkoopbrief waarmee u de responspercentages kunt verhogen en uw bedrijf kunt opbouwen:

1. Een overtuigende kop. Bijna elke hypotheekverkoopbrief moet een kop hebben. Waarom? Ik laat wijlen de grote David Ogilvy het je uitleggen:

“Gemiddeld lezen vijf keer zoveel mensen de kop als de hoofdtekst. Als je je kop hebt geschreven, heb je tachtig cent van je dollar uitgegeven.” -David Ogilvy

De taak van een kop is om mensen geïnteresseerd en enthousiast te maken over wat je te zeggen hebt. Een slechte kop zou bijvoorbeeld kunnen zijn: “Introductie van uw lokale hypotheekspecialist!”

Een betere kop zou zijn: “Susan Johnson heeft $ 498,95 per maand bespaard op haar hypotheekbetaling – hier’ hoe u zoveel of meer kunt besparen!”

Die kop heeft wat werk nodig, maar het loopt lichtjaren voor op de gemiddelde marketingbrief van hypotheekmakelaars.

2. Verhalen verkopen. Niets maakt mensen meer betrokken en gemotiveerd om in actie te komen dan een goed verhaal. In plaats van een pitch over uw producten en diensten door de strot van uw prospects te proppen (waardoor ze in de defensieve mindset komen), kunt u ze een verhaal vertellen over een klant die direct geld heeft bespaard. En als gevolg van dit geld kan ze kinderopvang betalen of een minibusje kopen, of op vakantie gaan die ze al een paar jaar uitstelt.

Het belangrijkste is om een ​​verhaal te schrijven dat past bij de mindset van je publiek. Als u zich op subprime-hypotheken richt, vertel dan een verhaal over een neerslachtige klant zonder hoop. Hoe hij zijn gezin uit een huurwoning in een slecht deel van de stad bracht om een ​​mooi huis te bezitten in een prachtig schooldistrict.

3. Oproep tot actie. Het volgende belangrijke onderdeel van een effectieve hypotheekverkoopbrief is de oproep tot actie. U wilt dat uw prospect actie onderneemt en u belt of een antwoordkaart invult.

Een zwakke call-to-action zou bijvoorbeeld zijn: “Bel me op 555-555-5555 tussen 08.00 en 16.00 uur van maandag tot en met vrijdag.”

Een sterkere oproep tot actie zou zijn: “Voor een gratis vrijblijvend adviesgesprek om te zien hoeveel u kunt besparen op uw hypotheekbetalingen, bel me nu: 555-555-5555. We kunnen een tijd plannen om uw financiële situatie te ontmoeten en te bespreken, of doe het aan de telefoon. U kunt mij op elk moment tijdens normale kantooruren bereiken op 555-555-5555. Of u kunt mijn gratis 24-uurs voicemail bellen op 1-800-555-5555 en uw contactgegevens achterlaten en ik zal u meer informatie sturen.”

Naast een kop, een verhaal en een sterke oproep tot actie, moet uw hypotheekverkoopbrief een Post Script (PS) en getuigenissen bevatten. Studies tonen aan dat tot 80% van uw lezers de PS als eerste zullen lezen. Hier herhaalt u uw voordeel op een gemoedelijke manier. Getuigenissen zijn zeer effectief in het vaststellen van geloofwaardigheid en versterken uw beweringen.

Als u deze eenvoudige richtlijnen volgt voor een effectievere hypotheekverkoopbrief, genereert u meer gekwalificeerde leads en verwijzingen.

Ga zitten en schrijf vanavond een hypotheekverkoopbrief in plaats van naar Fringe of Dancing With The Stars te kijken. Stuur het naar uw huidige klanten en oude leads. Je hebt niets te verliezen en alles te winnen.