Tips voor het kiezen van de beste motorverzekering

Het kiezen van de juiste motorverzekering is een belangrijke overweging voor veel motorbezitters. Deze verzekering kan medische rekeningen als gevolg van motorongevallen betalen, evenals reparatiekosten voor motorfietsen. En een motorverzekering kan ook eventuele openstaande leningen op de motor dekken. Als u een lening voor de aankoop van een motorfiets aanvraagt, zullen de meeste kredietverstrekkers u zelfs verplichten om een ​​verzekering af te sluiten als onderdeel van het aanvraagproces voor een lening.

Een motorverzekering kan duur zijn, maar er zijn verschillende dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat u het best mogelijke tarief krijgt. Bepaal allereerst het totale bedrag aan dekking dat u nodig heeft, evenals het aftrekbare bedrag. Meestal wilt u dekking voor uzelf of een andere bestuurder, passagiers, aangepaste apparatuur, aanrijdingen, onverzekerde automobilisten en medische betalingen.

Uw staat heeft mogelijk minimumlimieten waaraan u moet voldoen, dus zorg ervoor dat u hiervan op de hoogte bent voordat u begint met het prijsbeleid. En ontvang vervolgens offertes van verschillende verzekeringsmaatschappijen, zodat u een prijsvergelijking kunt maken en de goedkoopste polis kunt selecteren. U kunt dit doen door met uw verzekeringsagent te praten of door online te zoeken naar offertes voor motorverzekeringen.

Zorg er altijd voor dat u polissen vergelijkt met hetzelfde dekkings- en eigen risico. Onthoud dat een eigen risico het bedrag is dat u zelf moet betalen voor elke claim die u indient voordat de verzekering iets uitkeert. Hoe hoger het eigen risico, hoe goedkoper de polis, maar u moet er wel altijd zeker van zijn dat het eigen risico niet zo hoog is dat u het bij een ongeval niet zou kunnen betalen.

En als je een motorverzekering aanvraagt, is het heel belangrijk dat je eerlijk bent bij het beantwoorden van de vragen op het aanvraagformulier. Een paar dingen die in aanmerking komen bij het aanvragen van een motorverzekering zijn uw leeftijd, rijervaring, rijrecord en details over uw fiets, zoals waarde, vermogen, leeftijd van de fiets en eventuele speciale aanpassingen. Als u de waarheid over deze zaken niet vertelt, kunt u later ontdekken dat de verzekeringsmaatschappij uw claims niet zal uitbetalen, waardoor u alle medische en reparatiekosten zelf moet betalen.

Een andere tip om geld te besparen op je motorverzekering is om deze te bundelen met een andere verzekering die je al hebt. Als u bijvoorbeeld momenteel een verzekering heeft voor uw huis of andere voertuigen, zal dat specifieke bedrijf u waarschijnlijk een aanzienlijke korting bieden op de verzekeringsdekking voor uw motorfiets.

Het is ook een goed idee om een ​​cursus motorveiligheid te volgen. Dit zal u helpen een korting op uw motorverzekering te verdienen, omdat motorfabrikanten het gevoel hebben dat een goed opgeleide en getrainde rijder die veiligheidskwesties begrijpt, minder snel veelvoorkomende fouten maakt of zich overgeeft aan roekeloos gedrag.

De meeste verzekeringsmaatschappijen geven u ook extra kortingen als u uw motorfiets op een veilige locatie kunt stallen, zoals een garage of schuur, waardoor de kans kleiner wordt dat deze wordt geraakt, vernield, gestolen of beschadigd door de natuurlijke elementen. Zelfs als je geen gebouw hebt om je fiets in te stallen, kun je misschien geld besparen als hij geparkeerd staat in een gebied dat wordt gedekt door een bewakingssysteem.

Je motor uitrusten met hoogwaardige antidiefstalaccessoires zoals schijfsloten, alarmen en satellietvolgsystemen is een andere manier om geld te besparen op de kosten van je motorverzekering. Deze apparaten zelf kunnen echter honderden dollars kosten, dus neem altijd contact op met uw verzekeringsmaatschappij voordat u ze aanschaft om er zeker van te zijn dat de besparingen die u in uw verzekeringspremies zult zien, de extra kosten waard zijn.

Bovendien geven veel verzekeringsmaatschappijen u een extra korting als u niet op uw motor rijdt tijdens de strenge wintermaanden, wanneer er een grotere kans op ongevallen is door slechte wegomstandigheden. Dit is een geweldige geldbesparende optie voor rijders die in het noorden van de VS wonen. Kiest u echter voor deze dekking, houd er dan rekening mee dat u tijdens de wintermaanden een paar dagen niet met de fiets kunt gaan rijden bij een warme periode.

Ten slotte bespaart u met een schoon rijgedrag zowel in uw motorrijtuigen als op uw motor veel geld op uw motorverzekering. Verzekeringsmaatschappijen belonen graag degenen die een laag risico hebben gehouden. Ze willen ook uw bedrijf behouden. Als u uw premie zes maanden op tijd hebt betaald en geen claims of bewegende overtredingen heeft, neem dan contact op met uw verzekeringsmaatschappij en vraag hen om uw polis te herzien voor een lagere prijs. Veel verzekeringsmaatschappijen doen dit automatisch bij verlenging van uw polis, maar als u een jaarpolis heeft, dient u na zes maanden contact met hen op te nemen.