Tips voor het consolideren van particuliere studieleningen

Bezorgd dat u vast komt te zitten door de hoge eisen van uw schuldeisers voor de terugbetaling van de universiteitslening?

Als je net bent afgestudeerd en erover denkt om je studieleningen af ​​te betalen, is het misschien de beste beslissing om te kiezen voor consolidatie van studieleningen.

Hoe consolideert u uw particuliere studieleningen?

1. Maak een lijst van al uw uitstaande studieleningen en vermeld de uitbetalingsbedragen, het rentepercentage, de uitleentermijn en het adres van de kredietverstrekker.

2. Bekijk de terugbetalingsvoorwaarden van uw huidige leningen.

3. Zorg ervoor dat er geen fouten in uw kredietrapport staan. De rentevoet voor consolidatie van studieleningen is gebaseerd op uw credit score.

4. Let op boetes voor vervroegde aflossing en bepaal of de rente vast of variabel is.

5. Als u samen met een medeondertekenaar solliciteert, weet dan wanneer u deze medeondertekenaar uit de lening kunt halen. Neem ook de tijd om te controleren op bijbehorende kosten en eventuele prikkels die door verschillende kredietverstrekkers worden aangeboden.

6. Maak enkele overwegingen, zoals: de voor- en nadelen van schuldconsolidatie, het krijgen van een lening met eigen vermogen, het aanvragen van een persoonlijke lening bij uw bank, enz.

7. Kijk of u al uw bestaande leningen via dezelfde geldverstrekker kunt consolideren.

Wat zijn de voordelen van consolidatie van studieleningen?

• U heeft één enkele maandelijkse betaling die u gemakkelijk kunt beheren

• U kunt vastzetten op een vaste lagere rente

• De voorwaarden worden opnieuw ingesteld wanneer u uw leningen consolideert en de hoeveelheid tijd voor het aflossen van uw lening wordt verlengd

• Het consolideren van uw schulden is gunstig als u verbeteringen in uw credit score heeft omdat u een lagere rente zult hebben