Tips om uw schuld snel te verminderen

Er zijn veel manieren waarop mensen in diepe persoonlijke schulden kunnen raken. Sommigen leven boven hun stand en richten zich meer op hun behoeften dan op wat ze echt nodig hebben, terwijl anderen een laag inkomen hebben en moeten lenen van schuldeisers, vrienden en familie om te overleven. Noodsituaties zoals overlijden in de familie, ziekte en ontberingen zijn andere redenen waarom mensen geld lenen om het hoofd boven water te houden.

Als mensen meer lenen dan ze verdienen, komen ze in financiële problemen. Overmatige uitgaven, zelfs als u meer dan genoeg geld verdient, kan u ook in de problemen brengen. Overmatige en obsessieve bestedingspatronen kunnen tot financiële ondergang leiden. Het gemiddelde Amerikaanse huishouden heeft minstens 3 creditcards en het gebruik ervan kan een probleem worden als het niet wordt gecontroleerd. Wanneer het gebruik van krediet uit de hand loopt, lijdt zowel uw kredietscore als uw kwaliteit van leven. Je hulpeloos voelen en lastigvallen door schuldeisers is zeker geen kwaliteitsvol leven.

Schuldvermindering kan de oplossing zijn voor mensen die niet in staat zijn om hun saldo te betalen of zelfs de minimale betaling op hun leningen of creditcards te betalen. Er zijn veel programma’s beschikbaar om u te helpen uw schuld te verminderen en de methode die u kiest hangt af van het type schuld en het verschuldigde bedrag. Schuldconsolidatie, faillissement, kredietadvies of onderhandelingen met uw schuldeisers zijn manieren om uw schuld te verminderen of te elimineren.

Door schulden te consolideren, stopt u in feite al uw schulden in één lening met een lage rente. Hoewel dit in sommige gevallen kan helpen, creëert het gewoon een nieuwe lening uit de oude. Faillissement zal uw kredietwaardigheid verpesten en is een remedie op lange termijn, aangezien het u 7 jaar achtervolgt. De faillissementswetten zijn recentelijk gewijzigd en ingewikkelder geworden, en een advocaat zal u kosten in rekening brengen om u te helpen bij het proces.

Kredietbegeleiding neemt ook uw schuld niet weg; het leert u manieren om uw kredietwaardigheid beter te beheren, en veel kredietadviesbureaus zullen u kosten in rekening brengen voor onderhandelingen met uw schuldeisers.

Een beter alternatief is om zelf te onderhandelen. Door met uw schuldeisers te communiceren en uw situatie uit te leggen, kunt u onderhandelen over lagere rentetarieven, betalingen of betaalbare maandelijkse betalingen zonder kosten of boetes. Als u niet rechtstreeks met uw schuldeisers wilt onderhandelen, zijn er bedrijven die u tegen een vergoeding kunnen helpen bij de onderhandelingen. Onderzoek deze bedrijven voordat u geld of persoonlijke informatie overhandigt, aangezien er veel onwettige bedrijven zijn die misbruik maken van mensen met schulden.

Met krediet komt grote verantwoordelijkheid; en jezelf onderwijzen in methoden voor schuldvermindering om je financiën beter te beheren en een betere consument te worden, is de slimste keuze die je kunt maken.