Tekenen om op te letten met betrekking tot hoe slecht uw schuld is

Ik wist dat ik te veel schulden had toen ik met één fulltime baan niet op de hoogte kon blijven van mijn uitgaven. Na mijn rampzalige poging om als huisbaas geld te verdienen, wist ik dat ik absoluut in de schulden zat toen ik me realiseerde dat mijn huis het risico liep te worden verkocht.

Er zijn veel signalen waar u op moet letten als u denkt dat u te veel schulden heeft. Als jij:

· Geld lenen om eerdere leningen af ​​te betalen

· Zou in direct financieel gevaar komen als u uw baan zou verliezen

· Ontvang achterstallige aanmaningen voor uw rekeningen

· Ontvang telefoontjes van uw schuldeisers

· Zijn in de buurt van of op uw kredietlimiet

· Ervaar zorgen of angst over de hoeveelheid geld die u verschuldigd bent

· Weet de werkelijke omvang van uw schuld niet

· Gepostdateerde cheques schrijven

· Betaal altijd alleen de minimale betalingen op uw rekeningen, creditcards en leningbetalingen

· Betaal uw rekeningen op uw creditcards

· Geld lenen van uw pensioenrekeningen om uw rekeningen te betalen

· Geprobeerd om uw tegoed te verlengen of een kredietlijn toe te voegen, maar werd geweigerd

· Vertrouw op een tweede bron van inkomsten om al uw rekeningen te kunnen betalen

· Vaak betalingen mislopen of uw rekeningen te laat betalen

· Besteed meer dan 20 procent van uw inkomen aan autoleningen, creditcards, persoonlijke leningen en andere consumentenschulden

Als je een aantal van deze tekens in je leven ziet, heb je te veel schulden. Hoe minder indicatoren u heeft, hoe groter de kans dat u uw schuld onder controle krijgt voordat uw rekeningen en leningen uw leven gaan beheersen. Als u veel of de meeste van deze indicatoren in uw leven ziet, kunt u uw financiële situatie nog steeds veranderen, maar u zult echt moeite moeten doen om de manier waarop u met uw geld omgaat te veranderen – uw uitgaven en uw schulden.