Er blijven vragen over claims die Nederlandse hacker heeft ingelogd op de e-mail van Trump

By Jernst van Waal

[

Foto: Omar Marques / SOPA-afbeeldingen via ZUMA Wire

Zowel Twitter als het Witte Huis hebben beweringen afgewezen dat een Nederlandse ethische hacker erin slaagde in te loggen op het Twitter-account van president Donald Trump door zijn wachtwoord te raden.

Het tijdschrift Vrij Nederland meldde deze week dat Victor Gevers voor de tweede keer daarna toegang had gekregen tot het Twitter-account van Trump eerst toegang krijgen met twee andere hackers vier jaar geleden.

Het VN-account ook gepubliceerd in het Engels, zegt dat Gevers vermoedde dat het wachtwoord van Trump maga2020 was! in slechts zeven pogingen en dat de president het authenticatieproces in twee fasen had uitgeschakeld dat had moeten zijn.

Hij geeft ook door dat hij degene was die het Babylon Bee tweet in naam van Trump en zegt dat kort daarna ‘hij een tweet in zijn eigen naam plaatste, waarin hij Trump en Team Trump tagde, waarin hij zei dat de Babylon Bee-tweet nu verwijderd kon worden, aangezien het zijn doel had gediend’.

Het artikel beschrijft de inspanningen van Gevers om het Witte Huis, Trump en de Amerikaanse veiligheidsdiensten te waarschuwen voor het feit dat hij erin geslaagd is om toegang te krijgen tot het account onder ‘verantwoorde openbaarmakingsregels’, maar dat ze pas op de avond van 20 oktober eindelijk contact met hem hebben opgenomen. .

Maar zowel Amerikaanse functionarissen als Twitter zeggen van wel geen bewijs dat de beweringen ondersteunt, en Ondeugd en verschillende technische commentatoren hebben het bewijs geleverd door VN betwist.

Een schermafbeelding die naar verluidt de Twitter-startpagina van Trump liet zien, miste de vlag die de president gebruikt en zou gemakkelijk te vervalsen zijn geweest, zei Vice-technieuwswebsite Motherboard dat het de analyse van de claim was. Maar anderen zeggen dat de vlag niet wordt weergegeven in de bewerkingsmodus en dus niet zou zijn gezien.

VN-journalist Gerard Janssen, die het verhaal brak, reageerde later op Twitter: ‘Twitter zegt ‘geen bewijs’, wat best eng is als je het bewijs hebt gezien dat ik heb gezien. ‘

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u wel, u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.