Te vermijden fouten bij het aanvragen van een hypotheeklening

Maak geen grote storting op uw bankrekening. Uw geldschieter heeft verificatie nodig, en dit proces kan lang duren als u geen documentatie zoals een loonstrook, factuur of een brief van een schenker kunt overleggen. Praat altijd vooraf met uw Loan Officer voor advies als u zich in deze situatie bevindt.

Bewaar geen contant geld thuis dat u bij de transactie wilt gebruiken. Sla het gedoe van het proberen om documentatie voor te produceren over en bewaar het veilig op uw bankrekening.

Open of sluit geen creditcardrekening terwijl u uw hypotheek aanvraagt. De creditcardmaatschappijen melden dit aan de kredietbureaus. Als u dit doet, kan dit uw kredietscore of ratio’s veranderen, wat van invloed kan zijn op uw leningkwalificatie. Zelfs als de geldschieter uw krediet al heeft ingetrokken, weet dan dat de geldschieter aan het einde voor het sluiten een zachte trek doet, dit wordt een kredietvernieuwing genoemd en alle wijzigingen die u hebt aangebracht, worden weergegeven.

Verander niet van baan nadat je hebt gesolliciteerd. Als je van baan moet veranderen, is het aan te raden om 30 dagen te wachten na het starten van je nieuwe baan om je woonkrediet aan te vragen, zodat je je inkomen kunt vaststellen bij je kredietverstrekker. U moet ten minste één loonstrookje laten zien om het leenproces te starten.

Doe geen grote aankopen terwijl u uw lening aanvraagt, vooral niet op creditcards. Wacht met het kopen van dure items zoals meubels of een nieuwe auto tot na sluitingstijd. Praat met uw Loan Officer als u dergelijke plannen heeft.

Overschrijd niet te veel op uw betaalrekening. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar houd uw rekeningsaldo goed in de gaten om deze kostbare fout te voorkomen. Als uw geldverstrekker een bankafschrift van u vraagt, ziet het er zeker niet goed uit als u rekening-courantschulden heeft omdat zij denken dat u onvoldoende inkomen heeft of dat u niet in staat bent om met uw geld om te gaan.

En last but not least: houd geen informatie achter over de hypotheekaanvraag. Wees open met uw Loan Officer. Of het nu gaat om het “vergeten” van een eerder faillissement, uitwinning, te late betaling van hypotheek, etc. Als een financiële instelling er na het indienen van de aanvraag achter zou komen dat u (met opzet) bepaalde informatie niet naar voren hebt gebracht, of duidelijk heeft gelogen over bepaalde punten, dat er nu een grote schaduw van onwaarheid is over al het andere dat je zogenaamd volledig hebt onthuld. Vaker wel dan niet, wordt uw hypotheekaanvraag afgewezen en kan dit ook toekomstige aanvragen in gevaar brengen.