Studieleningen – Opties voor studenten

Er zijn tegenwoordig veel verschillende opties beschikbaar voor studieleningen, waardoor het een echte kopersmarkt is voor de student. Nog beter nieuws is dat er een hevige concurrentie is tussen financiële kredietverstrekkers, wat nog grotere besparingen voor de student betekent.

Het moeilijkste dat u hoeft te doen, is kiezen tussen de beste bedrijven en uitzoeken welke opties elk heeft die het beste bij uw omstandigheden passen.

Hieronder gaan we in op de mogelijkheden die je als student tot je beschikking hebt.

Opties

Voordat u begint te kijken naar wat er beschikbaar is, is het een goed idee om pen en papier bij de hand te hebben en wat aantekeningen te maken. Het is ook een idee om een ​​spreadsheet te maken en de voor- en nadelen van de leninggegevens van elk bedrijf op te sommen.

federaal

Het is altijd een verstandige keuze om boven alle andere de Staatslening te kiezen omdat deze meestal de laagste rentetarieven bieden en ook de langste looptijd, dit om de lening beschikbaar te maken voor bijna iedereen die het aanvraagt.

U kunt het ook krijgen, zelfs als u een slechte kredietwaardigheid heeft of helemaal geen kredietwaardigheid. Dit type lening is ideaal als u geen inkomen heeft.

Dit soort leningen zijn historisch gezien gemakkelijker te krijgen naarmate uw persoonlijke (financiële) omstandigheden slechter zijn.

Privaat

Dit zijn de leningen met een hogere rente, maar kunnen wat flexibeler zijn met wat ze u kunnen bieden. Voor de meeste van deze leningen moet u normaal gesproken aan bepaalde financiële criteria voldoen om te worden geaccepteerd en ze kunnen ook vereisen dat u een medeondertekenaar heeft.

Deze hebben meestal krediet- en inkomensvereisten, net als elke andere privélening, wat betekent dat je waarschijnlijk een mede-ondertekenaar nodig hebt als je een jonge student bent. Als uw financiële situatie goed is vastgesteld, zal dit waarschijnlijk helemaal geen probleem voor u zijn.

Er zijn nog een groot aantal andere opties die u kunt overwegen, deze zijn:

· PLUS Leningen

· Stafford-leningen

· Sallie Mae studieleningen

· Veel meer particuliere bedrijven om uit te kiezen

Daarom is het belangrijk dat u een gedetailleerde lijst maakt van alle bedrijven en leningen waarvan u denkt dat ze waardig genoeg zijn om al hun voor- en nadelen te overwegen en op te sommen. Op deze manier kunt u uw keuze voor studieleningen zeer goed geïnformeerd maken.