Studieleningen en kredietscores

Bij het bespreken van gezinsrekeningen als een manier om krediet op te bouwen, werd vermeld dat mensen die beginnen meestal studieleningen als hun eerste kredietrekening hebben, tenzij ze een autolening of creditcards krijgen die zijn gekoppeld aan een familielid met een kredietgeschiedenis. Studieleningen zijn een lastig gebied in de geschiedenis van krediet op afbetaling omdat ze niet zo gunstig worden beoordeeld als je zou denken.

Je zou kunnen denken dat het openen van rekeningen voor studieleningen toen je voor het eerst naar de universiteit ging, een geschiedenis van het account zou tonen, maar in werkelijkheid, alleen wanneer je begint met het doen van je eerste betaling, tellen studieleningen als ‘kredietbetalingsgeschiedenis’. De meeste studieleningen hebben een uitgestelde status zolang je op school zit. Als je eenmaal niet naar school gaat, heb je een tot vier maanden voordat de bedrijven je beginnen te vragen om maandelijkse betalingen te doen die de hoofdsom en rente betalen.

Maar als je studieleningen hebt, heb je een “verschuldigd bedrag”. Dit verschuldigde bedrag kan uw kredietscores zelfs verminderen. Aan de ene kant heb je het gevoel dat het doen van betalingen je scores zou moeten verhogen, maar dan word je berispt omdat je een hoog verschuldigd bedrag hebt.

Dus wat kun je redelijkerwijs doen aan studieschuld? Wil je het direct afbetalen?

Volgens mensen als Stephen Snyder en Robert Kiyosaki, als je een studieschuld hebt, wil je die laten staan ​​als de laatste dingen die je aflost. Het komt neer op een IRS-strategie. De geschiedenis van deze strategie bestaat sinds studentenleningen noodzakelijk werden voor mensen om naar de universiteit te gaan. Op het moment dat de IRS je toestond om de betaalde rente op studieleningen als aftrekpost te gebruiken, is deze strategie ontstaan.

Hoe het werkt

  • Elke maand dat u een betaling doet, betaalt u rente en een beetje over uw hoofdsom, wanneer u nieuw op de rekening betaalt.

  • Wanneer je belastingaangifte doet, wordt je gevraagd om het bedrag aan studieleningrente in te vullen dat je hebt betaald.

  • Het betaalde bedrag is een inhouding.

  • In dezelfde periode betaalt u een klein beetje van het “verschuldigde bedrag”, waardoor uw totale schuldbedrag wordt verlaagd.

  • Je doet ook betalingen, en zolang ze op tijd zijn en het volledige maandbedrag, help je je scores.

  • Wanneer u op een punt in de lening komt, waar u nauwelijks rente betaalt voor het saldo, betaalt u de schuld af.

Overzicht

Studieleningen, wanneer u ze voor het eerst begint af te sluiten, verschijnen op uw kredietrapport, maar zonder enige betalingsgeschiedenis. Het is gewoon een open afbetalingsrekening. Het ontbreken van betalingsgeschiedenis helpt je score niet en doet het ook geen pijn. De schuldgebruiksratio daarentegen zal je score een beetje schaden. Het is vanwege het hebben van deze schuld dat uw score iets lager is dan wanneer u helemaal geen schuld zou hebben.

Als dit de enige schuld is die u heeft, dan wordt het ook beschouwd als “weinig tot geen schuld”, wat ook niet helpt wanneer u nieuwe leningen probeert te krijgen om uw kredietgeschiedenis op te bouwen.

Als het tijd is om betalingen aan de bedrijven voor studieleningen te doen als onderdeel van je termijnovereenkomst, moet je op tijd zijn en het gevraagde maandelijkse bedrag betalen. Betaal indien mogelijk meer dan het maandbedrag.

Door rente te betalen, kunt u uw verschuldigde belastingen verlagen. U wilt deze aftrek en de betalingsgeschiedenis. De aftrek kan het enige zijn dat u heeft om een ​​belastingteruggave te krijgen. De betalingsgeschiedenis helpt je ook om je score te verhogen naarmate het saldo daalt.

Er komt een moment dat je de schuld volledig gaat afbetalen. Doe dit wanneer de aftrek op uw belastingen niet langer significant is. De vermindering van de verschuldigde schuld zal op dit punt ook helpen. De reden achter dit belangrijke punt ligt in het andere krediet dat je hebt opgebouwd. Je zou in de dertig of veertig moeten zijn, met een hypotheek, creditcards en ander krediet dat zwaarder weegt op je vermogen om krediet te krijgen. De betalingsgeschiedenis van de studieleningen heb je niet meer nodig. In feite, gezien het bedrag aan schuld dat u op dit moment zou kunnen hebben, wilt u het “schuldbedrag” dat u in totaal hebt, verminderen.