Studieleningen consolideren in 3 stappen

We worden ernstig beperkt in het benutten van onze capaciteiten als we geen goede opleiding genieten. Een universitair diploma is zeer essentieel om te genieten van een goede en bevredigende carrière. Naar een hogeschool of een particuliere universiteit gaan is echter niet goedkoop. Je ontkomt er niet aan om schulden te maken om je opleiding te financieren. Dit geldt voor de meeste studenten en daarom zijn studieleningen erg populair.

Het is normaal dat een student zich tijdens zijn studie alleen zorgen maakt over zijn studie. Een goede terugbetaling van de lening begint echter groot te worden na het afstuderen. De realiteit bijt en het bijt hard. Als u vindt dat uw studielening uw terugbetalingscapaciteit te boven gaat, waarom zou u dan geen consolidatie van een studielening overwegen om uw financiën te herstructureren en uw talrijke leningen te organiseren. Lees verder voor enkele tips in dit verband.

Stap 1 – Onderzoek is een must

Bestudeer geldschieters net zo hard als je hebt gestudeerd voor je examens. Doe je goed onderzoek en houd er altijd rekening mee dat jij de enige bent die zich met jouw interesses bezighoudt. Lenders richten zich eerst op winst en niets anders. College moet je het belang van huiswerk hebben geleerd. Zorg ervoor dat u alleen zaken doet met gerenommeerde instellingen.   Vrijwel alle gerenommeerde kredietverstrekkers bieden flexibiliteit bij het aanvragen van de lening. De meeste accepteren online applicaties en stellen u ook in staat uw account via internet te beheren. Leningadviseurs zijn online beschikbaar om u te helpen de transactie beter te begrijpen.

Stap 2 – Gescheiden federaal en privé  

Er is veel verschil tussen een federale lening en een onderhandse lening. Federale lening biedt extra voordelen die particuliere leningen nooit bieden. Als u uw federale leningen en privéleningen in één grote lening combineert, loopt u het risico de voordelen van de federale lening te verliezen. Uw terugbetaling van de federale lening komt u bijvoorbeeld in aanmerking voor belastingaftrek. Als u de twee leningen combineert, verliest u dit voordeel omdat deze optie niet beschikbaar is bij onderhandse leningen.

Stap 3 – Kies voor een betaalbaar betalingsschema 

Zodra u besluit uw leningen te combineren, betaalt u een veel lagere rente. Bovendien krijgt u meer tijd om uw lening terug te betalen. Over het algemeen moet u deze voordelen gebruiken om regelmatig af te lossen met een minimale belasting van uw financiën. Als u het zich kunt veroorloven, probeer dan meer te betalen dan uw minimale maandelijkse aflossingen. Wanneer de tijden goed zijn, is het logisch om leningen snel terug te betalen, zodat ze niet in de buurt zijn om u lastig te vallen wanneer uw financiën het tegen houden. Maak er een punt van om minimaal 33% extra te betalen om uw lening een stuk sneller terug te betalen. Doe dit alleen als je het kunt betalen.

Als u meer betaalt dan nodig is, komt uw lening al snel veel sneller af. Uw verstandige beslissing om voor consolidatie van studieleningen te gaan, zal uw financiën zeker verbeteren. Houd er echter rekening mee dat het blindelings kiezen van een geldschieter alleen maar meer kwaad dan goed doet.