Studenten en hun persoonlijke financiën

Je bent net begonnen aan de universiteit of hogeschool. Geld is een grote zaak geworden omdat de kosten zijn gestegen. Je besluit een studielening of misschien een beurs te krijgen, maar financiële hulp kan erg ingewikkeld zijn en er zijn veel andere studenten zoals jij. Als je geld hebt, ben je het overzicht kwijt waar en wanneer je het hebt uitgegeven. Dus hier zijn een paar handige tips over het budgetteren en bezuinigen op uw weg naar een betere levensstijl.

 Voordat u overweegt om geld te lenen, moet u eerst alle mogelijke geschenkopties onderzoeken, zoals beloningen van verenigingen of religieuze overtuigingen. Dit zijn als mini-geldhulpmiddelen. De ene vereniging geeft je misschien 100 dollar, de andere misschien 50 dollar. Deze kleine bedragen kunnen oplopen tot een grote.

 Besteed wat tijd aan het begin van het cursussemester; tegen de tijd dat u gewend bent aan uw dagelijkse routines, kunt u uw financiën plannen. Zorg voor een overzicht van uw inkomsten en uitgaven. Plan hoe u uw inkomen kunt maximaliseren en uw uitgaven kunt minimaliseren.

 Houd in een boek bij wat u uitgeeft. Je zou denken dat de kleine uitgaven zoals een reep snoep hier en een frisdrank daar je portemonnee niet zouden schaden. Maar het zijn deze kleine dingen die je portemonnee opeten. Schrijf alle uitgaven op. Na een week/maand kunt u uw uitgaven controleren en uw uitgaven bijhouden. Bewaar al uw kwitanties, bankafschriften, subsidie- en leninggegevens voor toekomstig gebruik. Controleer ook uw maandelijkse bankafschriften want fouten komen vaak voor.

 Als je een vast maandinkomen hebt (zoals loon uit werk of studiefinanciering), laat je dan niet verleiden om alles in één keer uit te geven. Strek dat uit over een periode van een maand. Bewaar het saldo op uw bankrekening.

 Vakantiejobs aannemen of zelfs parttime werken na de lessen en in het weekend voor extra inkomsten. Een baan kan ook helpen om je carrièrevooruitzichten te vergroten als je afstudeert.

 Gebruik indien mogelijk het openbaar vervoer of carpool. Veel hogescholen bieden een gratis shuttlebusservice op de campus. Als de reis niet te ver is, waarom zou u dan niet een stevige wandeling naar uw bestemming maken. Je hebt op transportkosten bespaard en als bonus een geweldige training gehad.

 E-mail in plaats van telefoontjes. Het is niet alleen goedkoper, je bereikt ook meer mensen in één keer. Als u liever belt, neem dan een prepaid mobiele telefoonservice, waarmee u de maandelijkse abonnementskosten kunt elimineren. Als u vaak interlokale gesprekken voert, meld u dan aan voor een internationale telefoonaanbieder van gemiddelde kwaliteit in plaats van een hightech-provider, omdat deze goedkoper is. Probeer online messengers uit die videoconferenties of telefoongesprekken aanbieden. Het is een stuk goedkoper.

 Probeer een in-state hogeschool of universiteit aan te vragen, zodat je thuis kunt blijven. Het elimineren van extra kosten zoals verblijfskosten.

 Zoek naar tweedehands boeken in plaats van nieuwe. Er zullen vast afgestudeerden zijn die van hun oude boeken af ​​willen.

 Probeer één keer per week geld op te nemen bij de bank waar u een rekening heeft of bij haar filialen. Bewaar ook de bonnetjes van de opnames die u doet. Vermijd het dragen van de kaarten met u.

 Houd een eenvoudige levensstijl. Geef niet altijd onnodig geld uit en doe uitgaven die je niet nodig hebt weg. Bijvoorbeeld een chocoladereep die 50 cent per dag kost, in 10 dagen zou je 5 dollar hebben uitgegeven om die zoetekauw te kalmeren.

 Stop met slechte gewoonten zoals drinken, roken en gokken. Ten eerste zullen dergelijke gewoonten je langzaam doden en ten tweede verspillen deze gewoonten geld.

 Wees milieuvriendelijk. Doe de lichten uit als je de kamer verlaat en draai de kraan dicht als je klaar bent. Gebruik beide zijden van een stuk papier en recycle degene die je niet meer wilt. Recycling spaart niet alleen de aarde, maar helpt ook om wat geld terug in uw zakken te steken.

 Schakel het scherm uit als u dingen downloadt via internet of gewoon naar muziek luistert op de computer. De CPU heeft slechts 40% van het vermogen nodig om te werken; de rest wordt ingenomen door het scherm.

 Investeer in een muntautomaat maar niet zomaar een muntautomaat; koop degenen zonder enige ‘opname’ gaten erin. De kleifiguren zijn vrij goedkoop. Stop er je kleingeld in. Elke cent telt.

 Vaste deposito’s zijn een geweldige manier om geld in te zamelen. Als u een minimumbedrag aan contant geld heeft dat de bank nodig heeft en dat u voor een korte periode kunt missen, kunt u dit op een vast deposito zetten, aangezien de rente hoger is dan bij een normale bank. rekeningen. Kijk wel even welke bank een hogere rente biedt. Een andere goede optie is om te beleggen in een beleggingsfonds. Kijk bij uw dichtstbijzijnde bank voor meer informatie, want elke bank heeft een ander beleid en een ander rentepercentage.

 Langetermijndoelen hebben, zoals het kopen van een auto en vervolgens een fonds creëren om de auto te kopen door elke maand geld opzij te zetten. Zelfs als je geen auto meer wilt kopen, is er uiteindelijk geld voor andere dingen.

Adeline Ong © 2006