Strategieën voor veteranen die uw eerste huis kopen met uw VA-lening

In veel delen van het land hebben de vastgoedmarkten te maken gehad met voorraadtekorten, vooral in grote stedelijke gebieden. De verkoper zal in veel gevallen verschillende concurrerende aanbiedingen hebben om uit te kiezen, bovendien kan het voor de ervaren koper moeilijk zijn om een ​​huiseigenaar te vinden die een aanbieding accepteert met behulp van VA-financiering. Op basis van eerdere uitgaven van ervaren kopers, zullen verschillende strategieën worden geïllustreerd om uw VA-aanbod net zo concurrerend te maken als andere soorten financiering, zoals een conventioneel of FHA-aanbod. Misschien wilt u uw opties met uw leningadviseur bespreken om uw kansen te vergroten dat uw bod wordt geaccepteerd.

Er zijn meestal 5 hoofdgebieden van zorg:

1) Afsluitingskosten

2) Misverstand van verplichte vergoedingen

3) VA-beoordeling versus conventionele beoordeling of FHA-beoordeling

4) Een aanbieding met meer geld ziet er aantrekkelijker uit voor een verkoper

5) VA-aanbieding vereist een termietenklaring

Deze 5 zaken worden in dit artikel verder uitgewerkt. Als u deze 5 veelvoorkomende misvattingen begrijpt, vergroot u waarschijnlijk uw kansen om een ​​geaccepteerd aanbod te krijgen.

Veel veteranen hebben hulp nodig bij hun sluitingskosten. In een verkopersmarkt, in plaats van een verkoper te vragen om te helpen bij het betalen van uw sluitingskosten, zou het beter zijn om uw geldschieter uw rentetarief te laten verhogen en een kredietverstrekker aan te vragen om de sluitingskosten te dekken. Met betrekking tot extra vergoedingen hebben veel agenten een misverstand dat een verkoper verantwoordelijk zou zijn voor verplichte vergoedingen.

Deze groep vergoedingen omvat: escrow, verwerking en acceptatie. De VA-richtlijnen stellen dat deze vergoedingen de verantwoordelijkheid van de verkoper zijn wanneer de geldschieter een lening van 1 punt in rekening brengt (wat zeldzaam is in de huidige leenomgeving).

Deze zorg moet worden aangepakt, zodat alle partijen een nauwkeurig begrip hebben van de VA-richtlijn. De VA-beoordeling wordt algemeen als strenger beschouwd dan een conventionele of FHA-beoordeling. De belangrijkste verkeerde interpretatie is dat een VA-taxateur om meer reparaties aan het betreffende onroerend goed kan vragen. In de huidige kredietwereld, vanwege de strengere federale richtlijnen, gebruiken conventionele, FHA- of VA-leningbeoordelingen allemaal vergelijkbare normen.

Veel verkopers zijn van mening dat een conventioneel aanbod met 20% aanbetaling een sterker aanbod lijkt dan een VA-lening zonder aanbetaling. Er wordt aangenomen dat het bod met de hoogste aanbetaling een grotere kans heeft om te worden gesloten. Als beide kopers vooraf zijn goedgekeurd door een ervaren leningfunctionaris en de informatie van de lener vooraf is goedgekeurd door Fannie Mae’s verzekeringssoftware, Desktop Underwriting genaamd, dan hebben ze allebei dezelfde kans om te sluiten.

Het enige gebied dat de VA-lening een klein nadeel kan hebben, is dat de VA een termietenrapport en goedkeuring vereist, maar conventionele en FHA-leningen niet. Met de VA-richtlijnen kunt u voor reparaties betalen, maar niet voor het rapport zelf. U kunt aanbieden om de reparatie te betalen als het rapport beschikbaar is en u op de hoogte bent van de kosten. Als de reparatie duur is en de verkoper ervoor kiest om de reparatie af te wijzen, kan het zijn dat u een huis moet doorgeven.