Startkapitaal ophalen voor uw kleine bedrijf

U hebt uw bedrijfsidee, uw bedrijfsplan op sleeptouw, uw eenden op een rij, en u bent klaar om uw bedrijf van de grond te krijgen, op één probleem na: u heeft geen startkapitaal. Tenzij je rijk bent geboren en het tot je beschikking hebt, ben je net als de meeste kleine bedrijven en heb je een helpende hand nodig.

Hoe kun je startkapitaal ophalen? Er zijn een paar manieren om dit aan te pakken:

Bankleningen voor kleine bedrijven

Veel financiële instellingen bieden een soort leningprogramma voor kleine bedrijven aan. Om financiering van een bank voor uw kleine onderneming te krijgen, heeft u een solide ondernemingsplan nodig. U moet bewijzen dat uw bedrijf voldoende geld zal genereren om de lening af te betalen. De vereisten van elke bank zijn anders, maar als u kunt verwoorden hoe u zult slagen, een fatsoenlijk krediet hebt en mogelijk een medeondertekenaar, kunt u misschien een lening voor een kleine zakelijke bank afsluiten.

SBA (Kleine Bedrijfskunde)

De SBA is een geweldige bron die informatie geeft over vereisten, kredietfactoren, het aanvragen van leningen, enz. De website is een goed startpunt voordat u probeert een aanvraag in te dienen bij een bank. Hoe beter je bent voorbereid, hoe gemakkelijker het zal zijn wanneer je aan het sollicitatieproces begint.

Familie vrienden

Veel kleine bedrijven halen op deze manier startkapitaal op. Familie en vrienden willen meestal dat u slaagt en in uw bedrijf gelooft. Het is verstandig om deze relaties te behandelen als echte zakelijke relaties. Plan hoe u hun leningen terugbetaalt, het tijdsbestek en tegen welke rente.

Angel Investors & Venture Capital Firms

Private angel-investeerders en durfkapitaalbedrijven werken voornamelijk op dezelfde manier. Ze investeren in het eigen vermogen van uw bedrijf en verwachten in de toekomst een rendement in de vorm van een overname, IPO of het terugkopen van aandelen.

De sleutel tot elk van de bovenstaande methoden is om een ​​goed geschreven businessplan te hebben. Een goed businessplan bewijst dat u uw bedrijf serieus neemt en dat u kunt aantonen hoe u van plan bent het succesvol te maken.