Nederland breekt wereldrecords op laatste dag Paralympics

By Jernst van Waal

[

Marlene van Gansewinkel viert haar gouden medaille-winnende run. Foto: AP/Emilio Morenatti

Marlène van Gansewinkel heeft een Paralympisch record gebroken en goud gewonnen op de 100 meter sprint voor Nederland.

Ze voltooide de race in 12,78 seconden en liep de finale samen met landgenoten Fleur Jong en Kimberly Alkemade, die vierde en vijfde werden.

Door de overwinning komt het totaal van Van Gansewinkel in deze wedstrijden op twee keer goud en één keer brons. Ze heeft al het Paralympische record op de 200m gebroken, met een tijd van 26,22 seconden.

Ondertussen won de Nederlandse zwemster Chantalle Zijderveld op de laatste speeldag ook goud op de 200 meter wisselslag, waarmee ze het vorige wereldrecord verbrak met een tijd van 2 minuten en 24,85 seconden.

Nederland heeft het aantal gouden medailles dat in 2016 in Rio werd gewonnen al overtroffen en stond vrijdagmiddag op de zesde plaats op de wereldmedaillelijst, met 22 gouden, 15 zilveren en 16 bronzen medailles – voor Brazilië, Australië en Duitsland.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Financieel.com