Max Verstappen wint eerste Nederlandse Grand Prix in 36 jaar

By Jernst van Waal

[

Max Verstappen (rechts) en Lewis Hamilton op het podium. Foto: Koen van Weel ANP

De Nederlandse coureur Max Verstappen heeft de eerste Grand Prix in 36 jaar in Nederland gewonnen.

De Red Bull-coureur, die door zo’n 70.000 toeschouwers op het circuit van Zandvoort werd gadegeslagen, bleef aartsrivaal Lewis Hamilton voor en leidt nu met drie punten voorsprong op het kampioenschap.

Hamilton en teamgenoot Valtteri Bottas, die als derde eindigde, werkten samen in een poging de Nederlander te stoppen, maar hun pogingen mislukten. ‘Ze waren gewoon te snel vandaag’, hoorde Hamilton over de radio zeggen.

Wedstrijdverslag

Na de race omschreef Verstappen zijn overwinning als ‘ongelooflijk’ en prees de rest van het team. ‘De verwachtingen waren erg hoog’, zegt hij. ‘Ik ben zo blij dat ik kon winnen en de leiding kon overnemen.’

Ook Hamilton was enthousiast. ‘Wat een race, wat een menigte’, zei hij. Volgens de NOS zei hij ook dat het circuit van Zandvoort nu al een van zijn favoriete circuits is.

Over een week vindt de Italiaanse Grand Prix plaats.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl bedankt alle gulle lezers die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Financieel.com