Het lidmaatschap van golfclubs stijgt naarmate het coronavirus teamsporten treft

By Jernst van Waal

[

Golfclubs waren stil tijdens de lockdown in de lente, maar bloeien nu weer op. Foto: Depositphotos.com

Hoewel veel sportclubs hard zijn getroffen door de coronaviruscrisis, neemt het lidmaatschap van golfclubs enorm toe en hebben 25.000 mensen de sport opgepakt sinds mei, toen clubs weer werden geopend.

‘De cijfers zijn al jaren stabiel, maar nu zien we een duidelijke stijging’, zei een woordvoerder van de Nederlandse Golf Federatie afgelopen weekend tegen omroep NOS. ‘We naderen nu de 400.000 leden.’

De sport wordt gespeeld in kleine groepen, met veel sociale afstand en vindt buiten plaats, waardoor het de perfecte coronavirusbestendige oefening is, zeggen clubmanagers. Geen sport meer voor gepensioneerden: ongeveer een derde van de nieuwe deelnemers is jonger dan 40 en een op de vijf is jonger dan 30, meldt de NOS.

Om te kunnen golfen bij een club in Nederland heb je een speciaal certificaat nodig, GVB genaamd, dat bewijst dat je de spelregels begrijpt en een bepaalde basisvaardigheid hebt bereikt.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden tot ’s avonds en in het weekend en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dat wel? u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.