Site pictogram Financieel.com

Basketbalteam bereikt Paralympische finale met 52-42 overwinning tegen Duitsland

Dutch News brings daily news from The Netherlands in English

[

Het Nederlands team viert feest na het verslaan van Duitsland om de finale te bereiken. Foto: AP/Kiichiro Sato

Het damesbasketbalteam is op de Paralympics verzekerd van minimaal een zilveren medaille na in de halve finale Duitsland met 52-42 te verslaan.

De Nederlanders zullen hopen toe te voegen aan hun Europese en wereldkampioenschapstitels wanneer ze het in de finale van zaterdag opnemen tegen de Verenigde Staten of China.

Ook was er een zilveren medaille in tafeltennis voor Kelly van Zon en Frederique van Hoof, waarbij de 33-jarige Van Zon haar vijfde Paralympische medaille won.

In het zwembad pakte Lisa Kruger haar derde medaille van de Spelen van dit jaar met een brons op de 100 meter rugslag in de S10-categorie. De 20-jarige Harderwijk won eerder al zilver op de 100 meter schoolslag en brons op de 100 meter vrije slag.

Diede de Groot bereikte de finale van het rolstoeltennis met een 6-4 6-2 overwinning op Jordanne Whiley uit Groot-Brittannië, maar landgenoot Aniek van Koot verloor in straight sets van Yui Kamiji uit Japan. Het Nederlandse duo zal ook deelnemen aan de finale van het dubbelspel.

Op woensdag rolstoeltennisduo Sam Schröder en Niels Vink trok een schok toen ze de Australische favorieten Dylan Alcott en Heath Davidson versloegen in de categorie quads voor heren.

Nederland heeft nu vijf jaar geleden in Rio zijn medaille-totaal overschreden en staat vijfde in het algemeen klassement met 19 gouden, 10 zilveren en 10 bronzen.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl bedankt alle gulle lezers die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Financieel.com

Mobiele versie afsluiten