Ajax schraapt eerste Champions League-overwinning, schuift naar tweede in groep D

By Jernst van Waal

[

Quincy Promes in actie tijdens het spel. Foto: Jeroen Putmans ANP

De Amsterdamse voetbalclub Ajax heeft dinsdagavond de eerste overwinning van de Champions League-competitie van dit jaar behaald met een 1-2 uitoverwinning Midtjylland van Denemarken.

Door de overwinning staat Ajax met vier punten uit drie wedstrijden op de tweede plaats in Groep D. In de andere wedstrijd in Groep D versloeg Liverpool Atalanta met 0-5.

Deze wedstrijd had makkelijker gekund, en nu moesten we tot het einde vechten ”, vertelde Ajax-hoofdcoach Erik ten Hag na afloop van de wedstrijd aan de Uefa-website. ‘Ik moet het team mijn complimenten geven dat we na een moeizame voorbereiding deze wedstrijd hebben gewonnen.’

Ajax had in aanloop naar de wedstrijd last van coronavirusproblemen en op een gegeven moment leek het erop dat meerdere hoofdrolspelers uit de wedstrijd zouden zijn.

Wedstrijdverslag

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden tot ’s avonds en in het weekend en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u wel, u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.