Soorten schulden

Schulden zijn schulden die verschuldigd zijn, en die meestal verwijzen naar een actief dat verschuldigd is, maar de term kan ook de morele verplichtingen en andere interacties dekken waarvoor geen geld nodig is. Het kan ook worden aangeduid als een middel voor toekomstige koopkracht in de huidige tijd, voordat er geld is verdiend. Schulden kunnen pas mogelijk worden als een schuldeiser of een uitleenwinkelier in het algemeen ermee instemt wanneer iemand hen een geldbedrag zou lenen.

In de afgelopen tijd worden schulden meestal toegekend aan de debiteur zodra er een verwachte terugbetaling is van het bepaalde geleende bedrag, plus de rente van het geld in een bepaalde periode. Voordat een schuld wordt overeengekomen, moeten zowel de schuldenaar als de schuldeiser het eens worden over de betalingsvoorwaarden van het bedrag dat een debiteur zal lenen. De overeenkomst moet de dagen omvatten dat de schuldenaar dat bepaalde bedrag aan de schuldeiser had moeten betalen om problemen te voorkomen. Betalingen kunnen een vorm van geld zijn in valuta-eenheden, maar soms kan betaling worden omgezet in een vorm van goederen. Het kan ook in stappen worden gemaakt over een periode van tijd.

De vormen van betaling variëren omdat schulden ook variëren, en het heeft zijn verschillende soorten. Bepaalde bedrijven, met name de kredietverstrekkers, variëren het soort schulden dat ze aanbieden om de bedrijfsactiviteiten te financieren. De verschillende soorten schulden zijn de gedekte en ongedekte schuld, de particuliere en openbare schuld, de syndicaatsschuld en de andere soorten schulden die de schuldeiser nog zal aanbieden. Er is ook een ander soort schulden en een daarvan is de doorlopende schuld, de schulden die u gewoonlijk in een kredietlijn ontvangt. De meeste schulden zoals deze zijn samengesteld uit creditcardschulden, maar bevatten soms ook kredietlijnen voor eigen vermogen, afhankelijk van het bedrag dat wordt uitgeleend.

De volgende soort schuld zijn de Openstaande schulden. Dit zijn de soorten die relatief niet gebruikelijk zijn voor de meeste debiteuren om op hun kredietrapporten te zien. Met deze soorten kunnen de debiteuren een kredietlijn krijgen, net als de doorlopende schulden, maar elke maand moet elk bedrag dat op de kredietlijn is afgeschreven, volledig kunnen worden terugbetaald. De meeste openstaande schulden verschijnen niet op uw kredietrapport, tenzij deze onbetaald blijft en als een denigrerende rekening wordt ingevoegd. U kunt ook de schulden op afbetaling hebben, waarbij het meestal gebeurt wanneer u een geldbedrag gaat financieren en dat bepaalde bedrag terugbetaalt door een datum in een afzonderlijke termijn te presenteren.

Het afbetalen van de schuld op afbetaling geeft u niet de mogelijkheid om meer kosten op te bouwen in tegenstelling tot de rekening. Twee voorbeelden van schulden op afbetaling zijn hypotheken en studieleningen. Ten slotte zijn afwijkende schulden schulden die u met de schuldeiser bent overeengekomen, maar die u vervolgens niet meer heeft betaald voor het bedrag dat u leent. Het maakt niet uit, zelfs niet wanneer de oorspronkelijke schulden doorlopend of open waren of in een afbetalingsplan waren. Deze reden zal de schuld categoriseren als een afwijkende schuld.