Soorten obligaties om in financiële markten te beleggen

Bent u nieuw op de Indiase aandelenmarkt en voelt u zich verloren bij de loutere vermelding van financiële termen zoals aandelen, obligaties, aandelen, obligaties, aandelen, enz.? Om te beginnen moet u de verschillende soorten beleggingen kennen. Er zijn grofweg drie verschillende soorten investeringen:

1. Beleggingen op korte termijn: Dit soort beleggingen wordt gedaan voor een paar weken tot een paar maanden. Ze zijn gemaakt op basis van het laatste nieuws of op grafieken van technische analyse.

2. Beleggingen op middellange termijn: Dit soort beleggingen wordt gedaan voor een paar maanden en kan zelfs een paar jaar duren. Ze zijn gemaakt op basis van de analyse van financiële kwartaalresultaten of fundamentele analyse.

3. Investering op lange termijn: dit soort investeringen worden gedaan voor een langere periode van enkele jaren; voor bv. 3-5-10 jaar, enz. Ze worden gemaakt na een grondige analyse van de fundamenten van het bedrijf en zijn vooruitzichten voor toekomstige groei. Dit soort beleggingen zijn over het algemeen vrij van de dagelijkse volatiliteit (op en neer) van markten en hun aandelenkoers.

Er zijn veel verschillende manieren om geld te investeren; die van elkaar verschillen, afhankelijk van hun risicofactor en het rendement dat ze opleveren. De gebruikelijke manieren waarop u uw geld kunt beleggen, zijn onder meer:
• Obligaties
• Obligaties
• Aandelen
• Beleggingsfondsen
• Futures
• Goud
• Onroerend goed
• Forex

Er is veel onzekerheid in de huidige tijd, vooral op het gebied van investeringen. Obligaties worden over het algemeen als goede beleggingsopties voor beleggers beschouwd, omdat ze op korte termijn en minder risicovol zijn in vergelijking met aandelen.

Ze zijn een middel om geld te investeren door geld uit te lenen aan anderen. Het zijn schuldinstrumenten die zijn uitgegeven door overheden, bedrijven en andere entiteiten om projecten of activiteiten te financieren. Het is een lening die beleggers verstrekken aan de uitgever van de obligatie.
Obligaties zijn ook schuldinstrumenten die garanderen dat de hoofdsom van de lening samen met de rente aan de obligatiehouder wordt terugbetaald. Het is een document dat schuld creëert of erkent. Vaak een term die door elkaar wordt gebruikt met obligaties, obligaties zijn als leningcertificaten.

De prijs van een wanneer deze voor het eerst wordt uitgegeven, is meestal de hoeveelheid geld die wordt uitgeleend en wordt de nominale waarde van de obligatie genoemd. In ruil voor deze lening ontvangt de belegger rente die bekend staat als de coupon van de obligatie. Ze worden uitgegeven voor een bepaalde periode, zoals 1 jaar, 3 jaar of zelfs 30 jaar. Wanneer het einde van deze periode is bereikt, moet de emittent de lening aan de belegger terugbetalen.

Bijvoorbeeld als u uw bedrijf wilt uitbreiden en het aantal winkels wilt vergroten; je zou obligaties aan het publiek kunnen uitgeven in plaats van rechtstreeks naar de bank te gaan. Stel dat Rahul ze koopt tegen hun nominale waarde – INR 1000 tegen 8 % rente (coupon) met een looptijd van 10 jaar. Rahul krijgt 8% van INR 1000 over een periode van 10 jaar, ofwel INR 80 per maand. (8% van INR 1000)

Op het moment van verval, aan het einde van 10 jaar, zou u de investering van INR 1000 kunnen terugbetalen. Rahul zou zijn ze ook kunnen verkopen voordat ze volwassen waren.
Bedrijven geven ze vaak uit om kapitaalprojecten te financieren, terwijl overheden ze uitgeven voor openbare projecten.

Wanneer u er een koopt, toont de obligatie die u koopt het bedrag dat wordt geleend (nominale waarde), het rentepercentage (couponrente of rendement) dat de lener moet betalen gedurende de looptijd, de rentebetalingen (couponbetalingen ) evenals de deadline voor het terugbetalen van het geld aan het bedrijf.

Stel dat u bijvoorbeeld uw eigen kantoorartikelenwinkel wilt starten en een bepaald bedrag aan kapitaal nodig heeft om te beginnen. U verwerft het benodigde geld van een vriend en schrijft een ontvangstbewijs van deze lening op. U hebt zojuist een obligatie (IOU) gekocht door geld te lenen van uw vriend die deze heeft uitgegeven.

Er zijn verschillende soorten obligaties die beschikbaar zijn op de Indiase aandelenmarkt. Sommigen van hen omvatten:

1. Bedrijfsobligaties: dit soort obligaties worden uitgegeven door bedrijven om kapitaal aan te trekken. Ze worden meestal aangeboden door particuliere bedrijven in India voor voorwaarden die zelfs tot 15 jaar kunnen duren. Er is hier een groter risico omdat het afhankelijk is van het bedrijf dat de obligatie steunt, de industrie van het land, de marktomstandigheden en de investeringen die het doet. Er is echter een hoger rendement op dit type investering. Ze kunnen converteerbaar of niet-converteerbaar zijn.

2. Staatsobligaties (‘Public Sector Undertaking bond’): Deze worden rechtstreeks uitgegeven door de overheid of door de Public Sector Units (PSU’s) in India. Deze worden meestal ondersteund met beveiliging van de overheid. Ze worden over het algemeen aangeboden tegen lagere rentetarieven in vergelijking met andere soorten obligaties.

3. Banken en andere financiële institutionele obligaties: deze worden uitgegeven door financiële instellingen en banken in India. Grootschalige investeerders zijn de belangrijkste investeerders in deze categorie.

4. Belastingbesparende obligaties: deze worden uitgegeven door de Indiase overheid en stellen burgers in staat geheel of gedeeltelijk te worden vrijgesteld van het betalen van belastingen. De meeste zijn uitgegeven door de Indiase Reserve Bank en zijn meestal vijfjarige obligaties waarvan de rente elk half jaar wordt uitbetaald.

5. Obligaties van opkomende markten: deze worden uitgegeven door de Indiase overheid en worden uitgegeven als harde valuta om kapitaal aan te trekken voor economische ontwikkeling in derdewereldlanden. Ze worden uitgegeven in ES-dollars of in euro, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor beleggers. Het succes van deze obligaties hangt samen met het succes van de economische ontwikkeling van het land.