Soorten leningen voor kleine bedrijven

Het gevoel iets alleen te doen, op je eigen voorwaarden is niet te vergelijken. Net als alle andere goede dingen in het leven, kan iets beginnen extreem tijdrovend en moeilijk zijn. Aangezien u verantwoordelijk bent voor elk klein ding, moet u ervoor zorgen dat u voor elk klein detail zorgt. De eerste grote hindernis die een ondernemer kan tegenkomen in geld.

Laten we meer te weten komen over de leningen voor kleine bedrijven die beschikbaar zijn in India. Er zijn veel soorten zakelijke leningen in India en het goede nieuws is dat het aanvraagproces veel gestroomlijnder is dan u denkt! Een lening voor elk bedrag wordt afgehandeld door een leningfunctionaris, die uw aanspreekpunt is voor het hele proces. De verschillende soorten leningen voor kleine bedrijven en andere leningen worden hieronder weergegeven.

Om te beginnen hebben we leningen die worden aangeboden door de regering van India. De regering van India weet dat de kracht van de economie ligt in nieuwe zakelijke ondernemingen en ideeën. De leningen voor kleine bedrijven die door de overheid worden aangeboden, zijn afhankelijk van veel factoren, zoals het bedrijfsplan, het aflossingsschema en de achtergrond van de aanvrager. Er is geen bovengrens voor het geldbedrag dat de overheid aan een persoon kan lenen, zolang het bedrijf relevant is en de kandidaat waardig wordt geacht. Leningen voor kleine bedrijven worden aangeboden aan minderheden, ouderen met legitieme bedrijfsplannen enz. Vervolgens hebben we leningen die worden aangeboden door banken en andere financiële instellingen. Leningen voor kleine bedrijven worden verstrekt aan twee categorieën werkende mensen.

De eerste zijn handelaar, retailers en de andere zijn bekwame professionals. Professionele leningen voor kleine bedrijven worden aangeboden aan advocaten, artsen, architecten, registeraccountants en andere personen die op een bepaald gebied zijn gestudeerd of een uitgebreide opleiding hebben genoten. Bij dit type lening biedt de professional een dienst aan. Het geleende bedrag kan variëren van 20.000 tot 200.000 en de rente varieert, afhankelijk van de bank. De documenten die u nodig heeft voor een professionele lening zijn een identiteitsbewijs dat uw paspoortkopie, kiezersidentiteitskaart, rijbewijs, een adresbewijs zoals uw rantsoenkaart of telefoonrekening kan zijn, een kopie van uw bankafschriften van de laatste zes maanden, uw opleidingskwalificaties, aangiften inkomstenbelasting, bewijs van voortzetting zoals een handelsvergunning of vestigings- of omzetbelastingcertificaat en andere documenten zoals eenmanszaak, partnerschapsakte enz.

De volgende soorten leningen voor kleine bedrijven zijn speciaal bedoeld voor handelaren die goederen willen kopen of verkopen. Handelaren hebben geld nodig voor verschillende doeleinden, zoals de aankoop van aandelen en machines, werkkapitaal, het importeren van goederen, enz. Net als bij staatsleningen is er geen bovengrens voor een handelslening. Sommige mensen lenen in corers! Hoewel de documenten min of meer hetzelfde blijven als een professionele lening, hebben sommige banken mogelijk een zekerheid nodig die als onderpand fungeert in geval van niet-terugbetaling. Het rentepercentage, het aflossingsschema is afhankelijk van de bank en het klantprofiel, verdiencapaciteit etc.