Site pictogram Financieel.com

Vogelaars komen massaal naar Texel om grasmus te spotten bij het eerste bezoek aan NL

Dutch News brings daily news from The Netherlands in English

[

Bestandsfoto van een mannelijke Blackpoll-grasmus. Foto: Cephsas via Wikimedia Commons

Honderden vogelaars zijn massaal naar het Waddeneiland Texel gekomen in de hoop een onopvallende kleine vogel te zien – die nog nooit eerder in Nederland is gezien.

De Blackpoll-grasmus is gezien op een kerkhof in het uiterste noorden van het eiland, nadat hij de Atlantische Oceaan had overgestoken vanuit Canadese en Amerikaanse bossen op weg naar warmere streken.

Aangenomen wordt dat de Blackpoll-grasmus de enige kleine vogel is die zulke lange afstanden over water kan afleggen en tijdens zijn trek tot wel 20.000 kilometer kan reizen. De vogels meestal migreren naar Zuid-Amerika of de Antilliaanse eilanden en worden zelden gezien in Europa.

Lokale ornithologen proberen de golf van vogelaars die op Texel zijn aangekomen te organiseren in de hoop een glimp van de vogel op te vangen. En volgens de Noordhollands Dagblad, werd de lokale politie gedwongen in te grijpen omdat de regels voor sociale distantie niet werden nageleefd.

‘Ze bedoelen het goed, maar het is tegen coronavirusmaatregelen om in groepen van meer dan vier personen bijeen te komen’, zegt een politiewoordvoerder tegen de lokale krant Texelse Courant.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze dekking van de coronaviruscrisis uit te breiden tot ’s avonds en in het weekend en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft kunnen geven. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u wel, u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.

Mobiele versie afsluiten