Vijf tieners gearresteerd na ‘monsterlijke’ aanval op de mens, 73

By Jernst van Waal

[

Foto: Depositphotos.com

Vijf tieners, van wie vier jonger dan 18 jaar, zijn in Arnhem aangehouden na een gewelddadige aanval op een 73-jarige man, die in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is overleden.

De politie had een oproep gedaan om hulp bij het vangen van de vijf, die werden gezien door ooggetuigen die na de aanslag op woensdagavond naar een lokaal treinstation renden. Het is onduidelijk of ze door de politie zijn opgepakt of zichzelf hebben aangegeven, maar alle vijf zaten eind donderdagmiddag in hechtenis.

Ooggetuige Mink de Gooijer vertelde het Telegraaf hij had het slachtoffer om hulp horen schreeuwen en rende naar buiten om te zien hoe de vijf jongeren een man schopten die hevig bloedde op de grond.

‘Ze renden weg zodra er mensen naar buiten kwamen,’ zei hij. ‘De man spuugde bloed op. Het was vreselijk om te zien. ‘

De politie heeft nog niet gezegd wat de aanleiding was voor het geweld, maar foto’s laten een fiets zien, mogelijk die van het slachtoffer, die op de weg ligt.

Twee van de vijf tieners komen uit Rozendaal, twee uit Westervoort en één uit Arnhem, omroep NOS zei.

De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch omschreef de aanslag als ‘monsterlijk’ en zei dat het een enorme impact heeft gehad op de stad.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft kunnen geven. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dat wel? u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.