Stingray geboren in het Dolfinarium zonder vader sterft

By Jernst van Waal

[

De baby pijlstaartrog. Foto: Dolfinarium Harderwijk via Facebook

De pijlstaartrog die drie weken geleden in het Dolfinarium in Harderwijk werd geboren nadat zijn moeder zich had voortgeplant zonder te hebben gedekt, is overleden, zei een dierentuinfunctionaris dinsdag.

De vis, die in een aparte bak was geplaatst om te voorkomen dat hij door zijn moeder werd opgegeten, was niet sterk genoeg om te overleven, zeiden ambtenaren tegen de Telegraaf.

De dierentuin doet dna-onderzoek naar de dode vissen in een poging om vast te stellen of de moeder inderdaad is bevallen door parthogenese, een overlevingsstrategie waarbij vrouwtjes bevallen zonder dat bevruchting door een mannetje plaatsvindt. Het is zeven jaar geleden dat de mannelijke rog stierf.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl bedankt alle gulle lezers die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Financieel.com