Prinses Alexia verlaat ouderlijk paleis om in Wales te studeren

By Jernst van Waal

[

Prinses Alexia op Paleis Noordeinde in 2020.
Foto: RVD/ Martijn Beekman

Nederlandse prinses Alexia heeft verliet het ouderlijk paleis om haar studie de komende twee jaar voort te zetten aan het United World College of the Atlantic in Wales.

De 16-jarige zal in de voetsporen treden van haar vader, aangezien koning Willem-Alexander ook naar de prestigieuze school ging om zijn International Baccalaureate te behalen.

De koning vertelde de pers tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie dat zijn dochter ‘van haar tijd moest genieten, vrienden voor het leven moest maken en andere culturen moest leren kennen’.

‘Ze zal op de hogeschool dag en nacht verschillende culturen ervaren, zoals ik dat deed tijdens mijn tijd daar. Op 16-jarige leeftijd ken je jezelf tot op zekere hoogte, maar je bent ook als een spons, die invloeden van buitenaf absorbeert. De kansen die ze heeft zijn fantastisch’, zei de koning.

Alexia krijgt gezelschap van mede-koninklijke prinses Leonor van Spanje.

De kosten voor het college bedragen ongeveer € 43.000 per jaar. De school neemt ook leerlingen op beurzen.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl bedankt alle gulle lezers die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Financieel.com