Prime of life: Nederlandse fotograaf viert schoonheid van vrouwen boven de 40

By Jernst van Waal

[

Foto: Denise Boomkens

Een Nederlandse fotograaf heeft een boek gelanceerd op basis van haar Instagram-fotogalerij waarin de schoonheid van vrouwen boven de 40 wordt gevierd.

Denise Boomkens, 46, begon foto’s te verzamelen van allerlei soorten knappe looks van oudere vrouwen nadat ze in juni 2018 een portret van haar 69-jarige moeder online had gezet.

Ze heeft nu portretten gemaakt van meer dan 100 vrouwen uit verschillende landen en achtergronden in de Instagram-galerij En.Bloom. Eerder deze week verscheen haar koffietafelboek AndBloom The Art of Aging Unapologetically.

Boomkens, die meer dan 214.000 volgers online heeft, zegt tegen DutchNews.nl: ‘Het publiceren van een boek is slechts een kers op de taart en een motivatie voor alle vrouwen om te blijven bloeien en hun leven ten volle te leven. Ik ben mijn uitgever erg dankbaar dat hij net als ik de schoonheid van het ouder worden erkent.’

Het boek bevat afbeeldingen van de 58-jarige Annie, in een abrikozen nepbontjas, kijkend volgens de modedirecteur van The Times, ‘rokend’, de 72-jarige Linda in een elegant shirt en kunstig gehavende spijkerbroek en 70-jarige -oude Steffie, bloeiend met levendige energie.

In haar website, Boomkens protesteert tegen zaken als groepsdruk voor alle vrouwen om een ​​’jong ogende’ huid te hebben, en foto’s van voorbeelden van vrouwen van alle leeftijden die in de kracht van hun leven staan.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl bedankt alle gulle lezers die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Financieel.com