Oh, herten! Jaag opnieuw op voor herten die als huisdier zijn ontsnapt in het natuurreservaat

By Jernst van Waal

[

Klein sikahert Foto: Depositphotos

Op een groep gevlekte herten die in 2018 vanuit iemands tuin in een natuurgebied zijn ontsnapt, wordt opnieuw gejaagd, meldt de Noordhollands Dagblad.

Het hert, oorspronkelijk een groep van vijf als huisdier gehouden, wist te ontsnappen en dwaalde een kilometer af naar het Noordhollands Duinresrevaat. Vanaf dat moment, Daar zijn verschillende waarnemingen geweest, waaronder twee dode dieren en ten minste één kalf.

De exotische dieren die oorspronkelijk uit Oost-Azië komen, worden hier echter als ongewenst in het wild beschouwd, omdat ze kunnen broeden met lokale herten en ook lokale bollen en tuinen kunnen beschadigen.

PWN, de organisatie die het reservaat beheert, heeft verschillende keren geprobeerd de herten te vangen en is volgens berichten in de media tot dusver dit jaar wederom niet gelukt. Volgens het Noordhollands Dagblad: ‘Ze zijn erg blij waar ze zijn.’

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft kunnen geven. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u wel, u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.