Nederlands Cali-kartellid gearresteerd in Spaanse villa

By Jernst van Waal

[

De arrestatie is bezig. Foto: Spaanse politie

De Spaanse politie heeft een Nederlander gearresteerd die werkt voor het Cali-kartel, een van de meest beruchte drugssyndicaten van Colombia, na de inval in een villa in de kustplaats Marbella.

De man, een Nederlander van Colombiaanse afkomst, zou het kartel in Europa vertegenwoordigen, met name in het VK en Nederland, melden Spaanse media.

De man, die beschuldigd werd van het witwassen van geld op grote schaal, stond al jaren op de gezochte lijst van Interpol, La Razon zei, en was Nederland ontvlucht om zich te verstoppen in een luxe villa in Marbella.

De inval in het huis, na een tweejarig onderzoek naar een internationale bende die actief is in de provincie Málaga, leverde € 85.000 op in contanten, dure horloges, computers en mobiele telefoons en meer dan 15 creditcards – waarvan sommige toegang geven tot cryptovaluta. rekeningen. Men denkt dat de man meer dan € 6 miljoen heeft witgewassen met behulp van de digitale valuta.

Ook werd bij hem thuis in Delft zo’n 170.000 dollar aangetroffen door de Nederlandse politie, die bij de operatie hielp.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft kunnen geven. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dat wel? u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.