Kat overleeft 52 dagen zonder eten na verdwijning vorige eigenaar

By Jernst van Waal

[

Finn had geen kattenvoer meer Foto: Depositphotos

De nieuwe eigenaren van een huis in Schiedam schrokken dit weekend toen een zeer magere kat hen voorbij rende toen ze voor het eerst de voordeur van het pand openden.

Een kat, door dierenasielmedewerkers Finn genoemd, zat 52 dagen zonder eten in huis opgesloten, zo bleek.

De vorige eigenaar was begin juli vertrokken en zijn verblijfplaats is onbekend. Sindsdien was het huis onbeheerd achtergelaten totdat de huidige eigenaren het ongezien op een veiling kochten.

Dierenambulancepersoneel kon de kat vangen en naar een asiel brengen waar een controle van zijn uitwerpselen aantoonde dat het dier was gereduceerd tot het eten van papier. ‘Er moet ergens een lekkende kraan zijn geweest waar hij kon drinken’, zegt Dik Nagtegaal van dierenbeschermingsorganisatie Dierenbescherming tegen de lokale omroep. Omroep Rijnmond.

Het dier is nu aan het herstellen, maar is naar verluidt getraumatiseerd door zijn ervaring en is verlegen voor mensen. Een crowdfundingactie heeft het nodige geld opgeleverd om de medische kosten van Finn te betalen. De politie is op zoek naar de vorige eigenaar van het huis om erachter te komen hoe Finn kon zijn achtergelaten.

Het is te hopen dat het openen van de vloerplanken in het huis geen andere verrassingen zal onthullen.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl bedankt alle gulle lezers die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Financieel.com