Kamerlid met coronavirus vertelt boeren met geschenken om niet naar zijn huis te komen

By Jernst van Waal

[

D66-fractievoorzitter Rob Jetten. Foto: Martine van Bemmel via Wikimedia Commons

D66 fractievoorzitter Rob Jetten, wie is zichzelf isolerend na het contracteren van Covid-19, vertelde activisten via Facebook om niet naar zijn huis te komen.

Jetten beschrijft een ontmoeting met vijf leden van de Farmers Defence Group die dinsdagavond thuis kwamen om hem een ​​voedselpakket te brengen, zogenaamd om hem door zijn gevangenschap heen te helpen.

‘Er heerste geen dreigende sfeer’, schreef Jetten, ‘verre van. Deze boeren wilden geen kwaad. Maar het gaf me toch een ongemakkelijk gevoel. Hoe aardig het gebaar ook is, activisten mogen niet naar de huizen van politici komen, vooral ‘s avonds laat en onaangekondigd.’

Ook zei Jetten dat het ‘vreemd en onaangenaam’ aanvoelde om te weten dat de groep weet waar hij woont en zijn huis laat zien op foto’s en videomateriaal. ‘

De MP herinnerde eraan dat ‘ikzelf en de Farmers Defense Group het niet altijd met elkaar hebben gezien. Dat leverde een minder prettige vorm van aandacht op. ‘

Zijn collega Tjeerd de Grote gaf een van de leden van de groep aan bij de politie omdat hij hem met een tractor de stoep had gedwongen en een keer was de auto van Jetten met stickers bedekt.

De boeren noemen het bezoek ‘een spontane actie’ waarvan het FDF-bestuur niets wist. ‘Het was allemaal heel vriendelijk. Net zoals ambtenaren nu op ons privéterrein komen, was het nu onze beurt om bij hem aan de deur te komen ‘, vertelde een van hen omroep NOS.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft kunnen geven. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dat wel? u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.