Het is een jongen, zegt de dierentuin terwijl het geslacht van de reuzenpanda zes maanden later wordt onthuld

By Jernst van Waal

[

Ventilator Xing. Foto: Ouwehands Dierenpark

De reuzenpanda die een half jaar geleden op Ouwehands Dierenpark is geboren, is een mannetje, de dierentuin bekend gemaakt op woensdag.

Het dier, dat de naam Fan Xing of Sterrennacht kreeg in een verwijzing naar het schilderij van Vincent van Gogh, was alleen via de webcam te zien en dat maakte het moeilijk om het geslacht vast te stellen, aldus de dierentuin.

Het gaat goed met de babypanda, zei de dierentuin en leert klimmen – en zijn val breken – en knaagt aan bamboe. ‘Hij is krachtig en gezond en heeft goede motoriek’, zei een dierentuinmedewerker.

Fan Xing zal op 15 november zijn eerste publieke optreden maken, aldus de dierentuin.

De jonge panda blijft vier jaar bij Ouwehands, waarna hij weer naar China wordt verscheept. Hij wordt dan onderdeel van het internationale fokprogramma.

Er leven momenteel minder dan 2.000 reuzenpanda’s in het wild, aldus de Wereldwijde Fonds voor Natuur De belangrijkste bedreigingen voor het voortbestaan ​​van de soort zijn illegale houtkap en stroperij.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft kunnen geven. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dat wel? u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.