De politie splitst partijen op terwijl 300 mensen samenkomen voor een rave op de bouwplaats van Hilversum

By Jernst van Waal

[

Feestgangers verlaten het toneel. Foto: Politie.nl

De politie brak zaterdagavond verschillende illegale feesten uit, waarvan de grootste op een bouwterrein bij Hilversum werd gehouden en werd bijgewoond door zo’n 300 mensen.

Georganiseerde evenementen waar de gasten niet zitten, zijn verbannen onder de gedeeltelijke lockdown die eerder deze maand is opgelegd.

Minstens een dozijn politieauto’s werden naar de locatie gestuurd, dicht bij een spoorlijn, om de rave rond 2 uur ’s nachts te doorbreken. Twee mensen – de dj en een vrouw die een politieagent schopte – werden gearresteerd.

De meeste gasten kwamen uit Amsterdam en velen waren met de taxi aangekomen, maar een feestvierder vertelde de Telegraaf dat hij ook auto’s met Duitse kentekenplaten had gezien.

De politie omschreef de feestgangers als onverantwoordelijk en zei dat ze een berg afval hadden achtergelaten – waaronder honderden ballonnen die waren gebruikt om lachgas mee te nemen.

In Hengelo kregen negen mensen een boete voor deelname aan een feest in een mobiele sauna die op een parkeerplaats was geparkeerd. In Amsterdam zijn zo’n 20 boetes uitgedeeld aan mensen die een feestje bijwoonden in een woning bij Overamstel. De politie werd door buren op de hoogte gebracht van de partij klaagde over het lawaai.

Ondertussen is het verbod op de verkoop van alcohol na 20.00 uur uitgebreid naar hotels, onder meer via roomservice.

De beslissing volgt op berichten dat mensen uitdrukkelijk hotelkamers hadden geboekt om alcohol te drinken, en wat ambtenaren zeiden was ‘verwarring’ over hoe het verbod zou moeten werken.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden tot ’s avonds en in het weekend en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dat wel? u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.