Coronavirus halveert de bevolkingsgroei, omdat nieuwe immigranten wegblijven

[

Foto: Depositphotos.com

De bevolking van Nederland groeide in de eerste negen maanden van dit jaar met 54.000 inwoners, bijna de helft van de groei van 102.000 in de eerste drie kwartalen van 2019, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

De afname is zowel te wijten aan het feit dat er in de eerste helft van het jaar meer mensen zijn overleden als aan een daling van het aantal nieuwe immigranten en internationale studenten dat naar Nederland komt, aldus het CBS.

Hoewel het aantal nieuwkomers in het derde kwartaal met 74.000 is gestegen, blijft het aantal lager dan de 97.000 nieuwkomers in dezelfde periode vorig jaar.

Tegelijkertijd verlieten 45.000 mensen Nederland, vergeleken met 50.000 vertrekkers in dezelfde periode in 2019.

De immigratie uit andere EU-landen daalde minder sterk en de netto toename van zowel EU- als niet-EU-onderdanen tot de bevolking van Nederland bedroeg 14.000. In 2019 groeide de bevolking met 19.000 EU-onderdanen en 27.000 niet-EU-onderdanen, aldus het CBS.

De daling is vooral opmerkelijk bij mensen uit Midden- en Oost-Europa, aldus het CBS.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dat wel? u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.

Plaats een reactie