Amsterdamse wapenamnestie levert in de eerste week 68 illegale wapens op

By Jernst van Waal

[

De wapens tot nu toe. Foto: Politie.nl

Een campagne van een maand in Amsterdam en Diemen om mensen te stimuleren wapens in te leveren, resulteerde in de eerste week dat 336 wapens, messen en andere voorwerpen aan de politie werden overgedragen.

Tot op heden zijn er 68 illegale wapens en 34 nepwapens, 30 luchtpistolen en duizenden stuks munitie in de vaart genomen. Ook zijn er messen, zwaarden, tasers en boksbeugels ingeleverd.

‘We zijn tot nu toe ontzettend blij met het resultaat. Elk wapen dat van de straat is gehaald, helpt de stad een beetje veiliger te maken ‘, aldus coördinator Dandy Marcune. De campagne duurt de rest van de maand.

Om vooral jongeren aan te moedigen om naar voren te komen, hebben ambtenaren besloten dat jongvolwassenen die een wapen inleveren, een opleiding kunnen volgen of met een persoonlijke coach kunnen praten over hun toekomstplannen.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft kunnen geven. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u wel, u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.