Snelle studieleningen – wat te doen voor een student die snel een lening nodig heeft!

De kreet gaat uit van de student in het gezin – ik heb een snelle studielening nodig, papa! Wat doe je als ouder met een student die vastbesloten is om snel een lening te krijgen?

Helaas is de huidige generatie studenten gewend om alles te krijgen wat ze willen en het meteen te krijgen. De instant-bevredigingsgeneratie verwacht dat geld ook meteen naar hen toekomt. Op die manier kunnen ze heel snel vele duizenden dollars aan schulden krijgen.

Dus wat moet je doen als je de ouder bent van een student die snel geld wil lenen – of juist die student. Doe een stap terug en denk na. Is een lening de beste optie voor u? Moet je het geld echt, echt lenen – want hoewel er genoeg kredietverstrekkers zijn die je maar al te graag helpen met een snelle elektronische overschrijving, moet er een behoorlijk hoge prijs worden betaald – aan rente en kosten.

Een snelle lening krijgen gaat echt over het verpanden van uw toekomst. Ik zeg niet dat er soms geen noodsituaties zijn waarbij je snel een lening nodig hebt. Maar dat is wat het zou moeten zijn – een noodgeval. Uw auto die sterft en moet worden vervangen, zodat u nog steeds naar de les kunt gaan en uw deeltijdbaan kunt krijgen, is een noodgeval. Je auto willen upgraden naar iets coolers – is dat niet.

Als je besluit een snelle studielening aan te gaan – leen zo weinig als je kunt – en betaal het terug zodra je het je kunt veroorloven – laat de schuld en de oplopende rente niet staan, tenzij het moet.