Slechte kredietleningen – Inzichten in de branche voor leningzoekers

Hoewel velen de populariteit van slechte kredietleningen toeschrijven aan de recente economische vertraging die een enorm aantal wanbetalingen, gedwongen verkopen en faillissementen heeft veroorzaakt, is dat niet zo. Leningen met slechte kredietwaardigheid zijn altijd zeer gewild geweest, aangezien de kredietmarkt voor slechte kredietkwaliteiten erg klein is en de vraag naar leningen en kredietlijnen altijd het aanbod overtrof. Een grotere vraag en een hoog risico dat kredietnemers met een slecht krediet vertegenwoordigen, resulteren in aanzienlijke totale financieringskosten. Daarom moet een beslissing om al dan niet een lening met een slecht krediet aan te gaan zorgvuldig worden afgewogen door de kredietnemer. Hieronder vindt u enkele inzichten in de kredietsector die u kunnen helpen een weloverwogen beslissing te nemen en extra kosten te vermijden bij het afsluiten van leningen met een slechte kredietwaardigheid.

Meerdere vragen verpesten uw tegoed

Pogingen van sommige kredietnemers met een slecht krediet om een ​​lening te krijgen, kunnen worden vergeleken met pogingen om door een betonnen muur te komen – veel moeite met weinig resultaat en kans op ernstige schade. Zodra u een lening aanvraagt, wordt er een antecedentenonderzoek uitgevoerd om identiteitscontrole en kredietcontrole op te nemen. Nadat uw identiteit is geverifieerd en uw kredietscores zijn verkregen, neemt een geldschieter een beslissing om u al dan niet vooraf goed te keuren voor een lening. Als u vooraf bent goedgekeurd, volgt een onderzoek naar uw inkomsten en uitgaven om te bepalen hoeveel schulden u kunt aflossen zonder uzelf te veel te belasten.

De meeste mensen realiseren zich niet dat elk achtergrondonderzoek hen een paar punten van hun credit score kost. De manier waarop kredietscores werken, maken over het algemeen ongeveer 10% van uw scoresamenstelling uit, en elk onderzoek dat door een potentiële lener wordt gedaan, telt tegen u. Zeer weinig mensen weten dat het trekken van hun eigen kredietrapport hun kredietscore niet schaadt. Bovendien weten minder mensen dat de meeste kredietverstrekkers een pre-goedkeuringsbeslissing zouden kunnen nemen als u hen uw eigen exemplaar van het kredietrapport laat zien zonder dat u een hard onderzoek hoeft te doen dat u twee jaar lang zal achtervolgen.

Ongedekte persoonlijke leningen zijn een van de duurste manieren om te lenen

De meeste slechte kredietleningen zijn ongedekte persoonlijke leningen. Aangezien kredietverstrekkers geen onderpand eisen voor dergelijke leningen, vormen deze een zeer hoog risico, wat resulteert in nog hogere rentetarieven en kosten. De meeste leners zouden deze voorwaarden accepteren, omdat ze het gevoel hebben dat er geen alternatieve optie is die ze kunnen onderzoeken. Als u naar uw maandelijkse betalingssamenstelling kijkt, ziet u mogelijk dat de rentelasten meer dan de helft van uw betalingsbedrag uitmaken, vooral in de eerste maanden van uw looptijd.

De meeste kredietnemers met een slecht krediet ontdekken dat ze meer dan het dubbele van het oorspronkelijke geleende bedrag hebben betaald, pas als ze de lening hebben afbetaald. Daarom moet u alleen leningen met een slechte kredietwaardigheid overwegen als u het geld echt nodig heeft en er geen alternatieve opties voor u beschikbaar zijn. Anders kunnen de gevolgen echt destructief zijn en bevindt u zich mogelijk in een veel slechtere situatie dan waarin u verkeerde voordat u de lening aanging.

Vroeger afbetalen van slechte kredietleningen bespaart tonnen geld

Lenders willen dat u geplande betalingen doet, omdat ze op deze manier meer geld verdienen aan rentelasten en vergoedingen. Om de negatieve gevolgen van slechte kredietleningen te minimaliseren en mogelijke voordelen te maximaliseren, moet u alleen het bedrag lenen dat u nodig heeft en uw lening terugbetalen zodra uw financiële situatie dit toelaat, ongeacht uw geplande maandelijkse betalingen. Op deze manier zou je in staat zijn om twee belangrijke dingen te bereiken.

Ten eerste zou u enorm veel geld besparen op rente, aangezien u de looptijd van uw lening zou verkorten door versneld te betalen. Ten tweede zou u uw kredietwaardigheid verbeteren door uw kredietverstrekkers te laten zien dat u in staat bent uw schulden te beheren. Pas altijd verantwoord leengedrag toe en het zal u misschien verbazen hoe snel uw kredietwaardigheid zou verbeteren.