Senioren – Een duidelijk overzicht van ontwikkelingen in omgekeerde hypotheken

Er zijn veel gegevens gepubliceerd over deze hypotheekleningen, algemeen bekend als omgekeerde hypotheken. Als u misschien op zoek bent naar bestaande rapporten, ziet u mogelijk niet de meest recente updates om hypotheekkosten terug te draaien. Als u 62 jaar of ouder bent en uw huis bezit, is deze informatie voor u bedoeld. Als u overweegt een hypotheek te krijgen, heeft u eerst de laatste informatie nodig.

Er zijn eigenlijk drie belangrijke aanpassingen die van invloed kunnen zijn op de financiering van uw hypothecaire lening, en in sommige gevallen of u van plan bent om verder te gaan met uw verkenning en uiteindelijk de aanvraag voor een lening.

De initiële verandering heeft invloed op hoeveel geld kan worden verkregen aan de senior huiseigenaar. Oorspronkelijk, als u een nieuwe door de HECM door de overheid gesponsorde hypotheek probeerde te krijgen, waren de beschikbare fondsen afhankelijk van een topbedrag van $ 417.000. Hoewel uw onroerend goed twee keer zoveel waard was, kunt u in principe op basis van dat aantal geld verwerven. Momenteel is de limiet verhoogd tot $ 625.000. Een ander cijfer dat is gewijzigd, is het bedrag van de woningwaarde dat beschikbaar is in de lening. Voorheen was het 62% van de waarde van het onroerend goed. Die hoeveelheid is eigenlijk 56% van de waarde van de eigendomsdollar.

Laten we twee illustraties bespreken. Stel dat u een huis heeft met een marktprijs van € 100.000. Volgens de bestaande richtlijnen heb je ergens rond de $ 56.000 haalbaar. Dit is eigenlijk 56% van $ 100.000. Aan de andere kant, voor mensen met een huis met een eigendomswaarde van $ 750.000, zou het totale beschikbare bedrag voor financiering 56% van $ 650.000 of $ 420.000 zijn.

Een andere wijziging in de kosten betreft uw rentelast op uw omgekeerde hypotheek. Iedereen leeft in tijden waarin de renteniveaus ongelooflijk laag zijn, wat geweldig is als je toevallig overweegt dit type lening te nemen. Dat gezegd hebbende, een vaste rente geldt alleen voor dit soort hypotheek als het een nieuwe afkoopsom is. Als u wilt dat uw overeengekomen betaling van maand tot maand wordt gespreid, of misschien als u een kredietlijn van het type financiële lening overweegt, moet de rentelast worden berekend bij gebruik van een aanpasbare vergoeding. Bovendien wordt het echt per maand berekend en niet per jaar. Uw verandering van maand tot maand is niet gebaseerd op het 10-jaars schatkistbedrag zoals conventionele leningen, maar het is afhankelijk van de LIBOR-notering, die veel meer zal fluctueren dan het schatkistbedrag.

De laatste wijziging die van invloed kan zijn op de financiering van uw lening betreft verzekeringen. Als u een lening van het type HECM aangaat, is een verzekering vereist. Het mooie hiervan is wat u via de verzekering krijgt. De verzekering zorgt ervoor dat iemand in uw huis kan blijven wonen zolang het u uitkomt. De financiële instelling kan niets doen om u uit uw huis te halen, inclusief de afscherming van onroerend goed. Of de leningmaatschappij nu wel of niet failliet is, heeft geen effect op uw leningsconditie.

Door de wijziging is de rente voor uw verzekering echter gestegen. Voorheen kostte het verzekeringsplan 2% op het hypotheekvoordeel bij het afsluiten, evenals een extra 0,5% maandelijks. Het werkelijke tarief per maand is verhoogd naar 1,5%. Er is een optie, en die optie is als u van plan bent om minder dan een korte tijd in uw huis te blijven, bijvoorbeeld een paar jaar. Mocht dat het geval zijn, dan is er een goedkopere keuze, die wordt aangeduid als “HECM saver”. Als u deze methode gebruikt, verandert 2% verzekering bij afsluiting in 0,01%. De andere wijziging vanwege de HECM Saver-lening is dat u minder geld kunt lenen. Er wordt eigenlijk 10%-18% minder geld aangeboden.

Omgekeerde hypotheken zijn voor sommigen echt een levensvatbaar alternatief, maar er zijn ook andere opties met betrekking tot senioren om hun specifieke financiële toestand te verbeteren. Zorg ervoor dat je alle keuzes bekijkt.