Schuldenconsolidatie zonder een huis te bezitten – is het mogelijk?

Hoewel een hypotheek voor het consolideren van schulden vaak de goedkoopste vorm van schuldconsolidatie is, is het niet uw enige optie. Dit artikel bespreekt enkele andere vormen van schuldconsolidatieleningen:

Lenen van een beleggingsrekening

Als u een 401K of een volledige levensverzekering heeft, kunt u mogelijk lenen met het bedrag dat u op de rekening hebt gestort. Het is echter belangrijk om te onthouden dat u uw levensverzekering of pensioenplan op het spel zet.

Zet uw saldo over naar een nieuwe creditcard

Als u een creditcard kunt vinden en goedgekeurd kunt krijgen met een introductieaanbieding voor lage of geen rente op saldo-overdrachten, kunt u mogelijk een aanzienlijk bedrag van uw hoofdsom aflossen voordat u opnieuw rente in rekening wordt gebracht. Het is echter belangrijk dat u vervolgens uw andere creditcards weggooit, zodat u niet in de verleiding komt om ze te gebruiken nu ze zijn afbetaald.

Krijg een persoonlijke lening

Sommige bedrijven bieden ongedekte persoonlijke schuldconsolidatieleningen aan kredietnemers met schuldenproblemen. Ongedekte leningen hebben echter hogere rentetarieven dan gedekte leningen. Er zullen ook meer limieten zijn. Toch hebben persoonlijke leningen over het algemeen een lagere rente dan creditcards.

Zoek hulp bij een schuldbeheerbedrijf

Schuldbeheerdiensten zullen met u samenwerken om een ​​maandelijks budget op te stellen en namens u lagere rentetarieven en maandelijkse betalingen te onderhandelen met uw schuldeisers. Zij nemen dan de controle over de verdeling van uw maandelijkse betalingen over aan de schuldeisers; u stuurt ze gewoon één gecombineerde maandelijkse betaling. Schuldbeheerdiensten kosten een klein maandelijks bedrag, maar het kan goedkoper zijn dan de rente die u over een lening zou betalen.