Schuldcoördinatie door grote persoonlijke leningen ondanks slecht krediet

Populaire media hebben zeker bijgedragen aan de omvang van de huidige kredietepidemie in de wereld. Krantenkoppen zeggen dat landen vastzitten in schulden, en hoofdartikelen bekritiseren de “onverantwoordelijke kredietnemers”, “roekeloze geldschieters” en zelfs de huidige “consumentencultuur” wordt er soms verantwoordelijk voor gehouden. Deze mening wordt echter niet gedeeld door financiële instellingen voor wie het belangrijk is om onderscheid te maken tussen “schulden” en “oninbare vorderingen”, omdat er eenvoudige opties als coadunation-leningen bestaan ​​om mensen op weg te helpen en hun leven gemakkelijker te maken.

Bankiers zijn van mening dat het gebruik van de meeste soorten leningen niet problematisch is en zelfs een negatieve kredietreflectie is in veel gevallen geen probleem. Volgens onderzoek gelooft 95% van de volwassen bevolking van de Verenigde Staten (hetzelfde aantal als tien jaar geleden) dat hun schulden geen “zware last” zijn. Degenen wier schulden problematisch zijn, vormen de minderheid.

Volgens een recente studie meldde slechts 4% van de volwassenen achterstallige consumentenschulden op openbare rekeningen die meer dan drie maanden te laat waren. Bankiers beweren dat de gemoedsrust die wordt geboden door toegang te hebben tot contant geld wanneer je het nodig hebt, zelfs met slecht krediet, niet kan worden betwist. Sociale commentatoren zijn echter sceptischer.

Volgens sommige observaties is dit een sociale kwestie die sommige groepen meer aangaat dan andere. Vertegenwoordigers van financieel worstelende groepen hebben ook meer kans op schulden met ‘zekerheden’ en familierekeningen. Deze optie leidt vaak tot de zwaarste juridische gevolgen.

Net als bij andere vormen van ongelijkheid, kunnen dubieuze debiteuren de meest kwetsbare leden van de samenleving treffen. Analisten van gezondheidssystemen stellen ook dat het hebben van schulden gevolgen heeft voor de gezondheid en het sociale welzijn van een persoon. Een analyse van de bestaande literatuur over armoede als oorzaak van slechte lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen bij mensen zal hiervoor meer historisch bewijs aan het licht brengen.

Analisten zeggen dat er een vergelijkbare relatie bestaat tussen uw financiële gegevens en uw gezondheid. Bovendien beweren ze dat schulden een risicofactor kunnen zijn voor sociaal isolement, een gevoel van gevaar en schaamte kunnen creëren, en zelfs suïcidale intenties. Hierdoor kan de problematiek bekeken worden vanuit financieel, medisch en maatschappelijk perspectief.

De reden waarom een ​​coadunation-lening zo nuttig is, is vrij duidelijk. Alleen al de gemoedsrust om al uw schulden in een beheersbaar formaat te hebben, is goed voor uw mentale en fysieke gezondheid, op een zeer reële manier. Het hebben van deze optie, zelfs met een slecht kredietprofiel, kan velen helpen om weer op de been te komen, als ze er voorzichtig mee zijn.