SBA-leningen – waar het stimulanspakket eindelijk de hoofdstraat ontmoet

Het was frustrerend om te zien hoe grote banken reddingsfondsen kregen zonder het vooruit te betalen door leningen aan kleine bedrijven te verstrekken. Banken herbouwden hun eigen balansen en velen deden acquisities in plaats van wat zij als risicovolle leningen beschouwden, op een verslechterende markt te zetten.

Deze week heeft de regering-Obama aangegeven dat ze voornemens is sterk te vertrouwen op de bestaande infrastructuur van de Small Business Administration om geld opnieuw via het banksysteem in handen te krijgen van eigenaren van kleine bedrijven.

Op maandag (3/09/09) gaven functionarissen van het Witte Huis aan dat de regering volgende week een plan zal lanceren dat zal voorzien in financiering, liquiditeit en garanties om leningen voor kleine bedrijven open te stellen, wat terecht wordt gezien als een sleutelelement van economisch herstel.

De begroting van Obama zou de SBA machtigen om $ 28 miljard aan leninggaranties voor 2009 te ondersteunen. Bovendien wordt $ 730 miljoen van het stimuleringsplan gebruikt om de vergoedingen voor het verkrijgen van een Small Business Administration-lening te verlagen en om een ​​groter deel van sommige SBA-leningen te garanderen .

Dit is GEWELDIG nieuws voor ondernemers en is misschien wel de best mogelijke manier om de economie weer in beweging te krijgen. SBA-leningprogramma’s zoals de SBA 504 of SBA 7a-programma’s hebben jarenlang gefunctioneerd als efficiënte manieren om fondsen te krijgen voor gekwalificeerde bedrijven in nood. Geen enkel bedrijf of individu kan (momenteel) meer dan $ 2 miljoen aan SBA-gesteunde leningopbrengsten ontvangen, dus de fondsen zullen op grote schaal worden uitbetaald in plaats van doorgesluisd naar goed verbonden grote bedrijven.

Het kredietplan voor kleine bedrijven maakt deel uit van een gezamenlijke inspanning van de regering-Obama om ervoor te zorgen dat de nieuwe regeringsprogramma’s zowel Main Street als Wall Street helpen, zei een functionaris van het ministerie van Financiën.

De manier waarop SBA-leningprogramma’s werken, geeft een bank een conventionele lening uit voor de eerste 50% van de waarde van een onroerend goed en de federale overheid garandeert alle goedgekeurde bedragen boven de 50%. Leners moeten altijd minimaal een aandeleninjectie van 10% hebben. Door het risico voor kredietverlenende instellingen te verlagen, verbeteren deze leningprogramma’s de financiële zichtbaarheid en zorgen ze ervoor dat banken en bedrijven weer krediet gaan lenen.

SBA-leningen zijn een uitstekende manier om de economie opnieuw in een opwaarts economisch traject te brengen. Kleine bedrijven zijn de onbetwiste motor van banengroei en deze programma’s geven hen het geld dat ze nodig hebben om hun bedrijf te runnen en uit te breiden.

SBA-leningen zijn volledig onderschreven, dus alleen gekwalificeerde leners en transacties halen de acceptatie, maar de leningen bieden de hoogste loan-to-values ​​en de laagste tarieven die op de markt beschikbaar zijn voor leners.

Is het nu een goed moment om te kopen?

De huidige onstabiele markt voor commercieel onroerend goed heeft de prijzen van commercieel onroerend goed weer binnen het bereik van goed tot uitstekend gebracht. Er is zeker een kopersmarkt in commercieel vastgoed. Hoewel niemand weet waar de “bodem” zal liggen voor de prijzen van commercieel onroerend goed, is dit een geweldige kans om te profiteren van het stimuleringspakket en die aankoop te pakken en te doen.

Als u momenteel commercieel onroerend goed huurt om een ​​beroepspraktijk, winkel, uitvaartcentrum, enz. te runnen, bent u van plan om ten minste de komende 5 tot 10 jaar in bedrijf te blijven, toch?

De totale eigendomskosten zijn waarschijnlijk lager als u uw eigendom koopt dan wanneer u het onroerend goed op lange termijn huurt.

Eigendom heeft veel voordelen. Alle verbeteringen aan de huurders zijn van jou om te behouden, je kunt nooit je huurcontract verliezen of gedwongen worden om het pand te verlaten, je hebt meer opties als het tijd is om je bedrijf te verkopen als je eigenaar bent van het pand, je kunt inkomsten besparen en genieten van belastingvoordelen van eigendom.

Het beste van alles is dat u de recent verbeterde SBA-leningprogramma’s kunt gebruiken om het onroerend goed te kopen met slechts 10% contant in de transactie, maar geniet van 100% van elke waardestijging van het onroerend goed door de jaren heen. Het bezit van uw bedrijf is een geweldig idee en het is nu een goed moment om te kopen.

Professionals en bedrijfseigenaren zouden deze kans moeten benutten om onroerend goed te kopen voordat de fiscale stimulans echt wortel schiet en inflatoire druk creëert op zowel de waarde van het commerciële vastgoed als de huurwaarde.